Başyiğit Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akbaş, Kırklareli’nde artan talep sonrası özellikle yeni evlenecek çiftlerin, ev satın almada ya da kiralamada büyük sıkıntı yaşandıklarını söyledi. İlkbahar ve yaz ayları düğün sezonu olarak biliniyor. Bu sürecin en önemli kısmı da ev bulmak oluyor. Herkesin olduğu gibi yeni evli çiftlerin de en temel ihtiyaçlarından biri barınma. Kırklareli'nde evlenecek çiftler ev satın almaya ya da kiralamaya karar verirken sıkıntı yaşıyor. 

Alternatif Medya olarak biz de bu durumu uzmanına soruduk. Kırklareli Merkez İlçe'de faaliyet gösteren Başyiğit Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akbaş, artan talep sonrası yeni evlenecek çiftlerin ev satın almada ya da kiralamada büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Tarım-ÜFE’de Yüzde 61,87’lik Artış Var! Tarım-ÜFE’de Yüzde 61,87’lik Artış Var!

Ev kiraları ortalama 15 bin TL civarında

Başyiğit Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akbaş, Kırklareli'nde ev kiralarının İstanbul piyasasıyla yarıştığını söyledi. Ev kiralamada Kırklareli'nde büyük bir talebin olduğunu belirten Akbaş; “Özellikle geçtiğimiz yıl hepimizi derinden üzen büyük depremden sonra İlimize büyük bir göç dalgası yaşandı. Ardından yıllardır hep konuşulan büyük İstanbul depreminin beklenmesi, deprem riskinin çok az olduğu İlimize göçü hızlandırdı. Bununla birlikte en önemli temel ihtiyaç olan barınma nedeniyle Kırklareli'nde kiralık ev bulmak çok zorlaştı. Ayrıca ilkbahar ve yaz ayları düğün sezonu olarak biliniyor. Yeni evlenecek çiftler ev satın alma ya da kiralama talebini arttırıyor. İlimizde ev kiraları şu anda ortalama 15 bin TL civarında" şeklinde konuştu.

Editör: Kadir Sinici