Mayıs 2023’de gerçekleşen genel seçimlerde İYİ Parti’den Kırklareli 1. sıra Milletvekili adayı olan Türker Yörükçüoğlu, partinin 3. Olağan Kurultayında ise Genel İdare Kurulu Üyeliğine seçilmişti.

Yaşanan flaş bir gelişme ile Yörükçüoğlu, İYİ Parti’den istifa ederek, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcılığına getirildi.

Özkan; “Yaratılan Enkazın Faturası Halkımıza Kesiliyor” Özkan; “Yaratılan Enkazın Faturası Halkımıza Kesiliyor”

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici MKYK toplantısı öncesi düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti'den istifa edip, BBP'ye katılan Türker Yörükçüoğlu ile Nizam-ı Alem Ocaklarında geçmişte birlikte görev yaptıklarını, kendisiyle istişarelerinin hiç kopmadığını ve Yörükçüoğlu'nun bugün de yuvasına döndüğünü ifade etti.
Yörükçüoğlu da açıklamasında, BBP'de bulunmaktan mutluluk ve şeref duyduğunu belirterek, "Genel Başkan'ımızın daveti üzerine, siyasi hayatta gözlerimizi açmış olduğumuz, millete hizmet yolunda yürüdüğümüz hayat serüvenimiz boyunca bu millete hizmet etmeye çalıştık, çabaladık, dertlendik, millet için mücadele ettik. Her daim aklımıza hep siyasi hayata ilk gözlerimizi açtığımız BBP ve Alperen Ocakları gelmiştir." diye konuştu.
Türk milliyetçilerinin, Türk milletine bağlı olduğu kadar Türk milletinin milli, manevi, değerlerine de bağlı olduğunu vurgulayan Yörükçüoğlu, BBP'nin bu değerleri taşıyan Türk milletinin yegane yuvası olduğunu kaydetti.
Türker Yörükçüoğlu partide Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapacak.

Ekran Görüntüsü 2024 06 01 205027

Editör: Haber Merkezi