Kırklareli Valisi Uğur Turan’ın koordinasyonunda düzenlenen Eğitimci-Yazar Münir Arıkan'ın konuşmacı olarak yer aldığı "Yapay Zeka Çağında Gelecek Nasıl Bir Öğretmen Bekliyor" başlıklı seminer, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel' in ev sahipliğinde, Kırklareli Valisi Uğur Turan, Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer, Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun, İl protokolü, öğretmenler, Meclis Üyelerinin katılımıyla Borsanın Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, seminerin açılışında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;
“Yapay zekâ nedir? Yapay zekâ; insan gibi davranışlar sergileme, sayısal mantık yürütme, hareket, konuşma ve ses algılama gibi birçok yeteneğe sahip yazılımsal ve donanımsal sistemler bütünüdür. Başka bir deyişle yapay zekâ; bilgisayarların insanlar gibi düşünmesini sağlar.
Günümüzde, eğitim alanında teknolojik gelişmeler, öğrencilere daha etkili ve bireyselleştirilmiş öğrenme, öğretmenlere de öğretme deneyimleri sunma amacı taşımaktadır." dedi.
Eğitimci-Yazar Münir Arıkan ise slayt sunumu eşliğinde “Yapay Zekâ Çağında Gelecek Nasıl Bir Öğretmen Bekliyor?" konulu seminerinde şu bilgileri paylaştı;
'Yapay Zekâ, öğrenme deneyimlerini kişiselleştirerek, idari görevleri otomatikleştirerek ve eğitimcilere destek sağlayarak eğitimin geleceğinde dönüştürücü bir rol oynamaktadır. Yapay zekâ, eğitimde yeni olanaklar yaratmakta ve öğrencilere daha etkili, kişisel ve yenilikçi öğrenme deneyimleri sunmakla birlikte bu teknolojik ilerlemeler, eğitimde dijital dönüşümü hızlandırarak öğrenci başarısını artırmak, öğretmenlere destek olmak ve küresel eğitim erişimini genişletmek için kullanılmaktadır.
Yapay zekâ, öğretmenlerin sınıflarındaki öğrenci sayısını ve ders yükünü hafifletebilir. Örneğin, yapay zekâ algoritmaları, ödevleri ve sınavları otomatik olarak değerlendirebilir ve öğretmenlerin bu işlemleri yapmak için harcadığı zamanı azaltabilir. Teknoloji yalnızca öğretmenlerin bir yardımcısıdır. Öğrenme sürecini destekleyebilir ancak öğretmenin rolünün yerini alamaz. Öğretmen eğitiminde yapay zekâ, öğretmenlerin profesyonel gelişimlerini destekleyebilir; öğretmenlerin pedagojik yaklaşımlarını daha verimli bir şekilde kullanmalarına ve öğrencilerinin öğrenme sürecini daha etkili hale getirmelerine yardımcı olabilir.
"Yapay zeka eğitime yardımcı olabilir ancak öğretmenlerin yerini alamaz." diyerek semineri sonlandıran Eğitimci-Yazar Münir Arıkan’a plaket sunulmasıyla program sona erdi.