Kırklareli Üniversitesi öğrencileri, 7 Mayıs 2024 Salı günü Merkez Kampüste İsrail’in Gazze’de yapmış olduğu katliama dikkat çekmek ve Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’daki üniversitelerde Filistin için yapılan eylemlere destek vermek amacıyla “Gazze’deki Soykırıma Dur De!” adlı program düzenledi.   

Turhan Altıntel Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Buluştu Turhan Altıntel Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Buluştu

Genç İyilik Hareketi Kulübü, Genç İz Kulübü ve İlahiyat Kulübünün öncülüğünde; Bitig Kültür Edebiyat Kulübü, Türk İslam Kültürü ve Sanatları Kulübü, Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Topluluğu Kulübü, Kültür Sanat ve Edebiyat Yardımlaşma Kulübü, İşletme Topluluğu Kulübü ile Edebi Düşünce Kulübünün destekleriyle düzenlenen programda öğrenciler, oturma eylemi ardından da basın açıklaması yaptı.

Byhi Gr 7 05 2024 A199F

Programa Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür başta olmak üzere akademik kadro da destek oldu. Programa Rektör Şengörür’ün yanı sıra, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Meryem Çamur Demir ve Prof. Dr. Nurettin Aka, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Şengör, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Mithat Güneş, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Aközcan Pehlivanoğlu, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Ayar,  Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Türkeş, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Ekşi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raif Cergibozan, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Alkışer Bregger, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Canlı, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Muhammet Atalay, Dr. Öğr. Üyesi Doğan Ünal, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İskender Gümüş, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. H. Hale Karayer, Pınarhisar MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali Mülayim, Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Mahmut Akkor, Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Mümin Mehmet Koç, akademik ve idari birimlerin amirleri ile akademik ve idari personel de katıldı.

Byhi Gr 7 05 2024 Ddc80

Programda Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi son sınıf öğrencisi Ekrem Ersin Kurt Türkçe, Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Sevgi Avcı da İngilizce olarak basın açıklamasını okudu.

Muhabir: Volkan Abuy