Balıkesir’de gerçekleştirilen u14 Basketbol Marmara Bölge Şampiyonası devam ediyor. İlimizi temsilen şampiyonaya katılan Kırklareli Belediye Spor Kulübü u14 Basketbol Takımı ilk maçında ev sahibi Balıkesir şampiyonunu 73-46 gibi net bir skorla geçti. Bu sonuçla grubu lider tamamlamak konusunda büyük avantaj elde eden ekip, yarın saat 11.00’de Kocaeli temsilcisi ile karşılaşacak.

“Kendimize çok güveniyoruz”

Takımın antrenörü Nejat Deyrin büyük bir başarı elde ettiklerini yarın da kazanarak Anadolu Şampiyonasına katılmaya hak kazanmak istediklerini belirterek; “Bu turnuvada şu şekilde bir sistem var. 6 takımdan 2 tane üçlü grup çekiliyor. Bu üçlü gruptan 2 birinci çıkacak. O iki takım da Anadolu şampiyonasına katılmaya hak kazanacak. Yani bu şehirde bizim için çok büyük bir başarı. Takımımız gerçekten iyi, Kırklareli’ne gelmiş en iyi jenerasyonlardan birisi. Biz açıkçası kendimize çok güveniyoruz ama karşı takımın çok iyi olduğunu söylediler ve ev sahibinin seyirci destekleri de oluyor. Bizim takımın iyi olduğunu biliyorum ama maçları oynamadan kazanamıyorsun, iyi oynadık kazandık. Çok mutluyuz” dedi.

Kocaeli maçıyla alakalı konuşan Deyrin; “Açıkçası çok mutluyuz. Endişelendiğimiz bir maçtı. Zor bir grup çektik. Yarın Kocaeli şampiyonuyla oynayacağız bu maçı kazanırsak eğer grup şampiyonu olup Türkiye Yarı Finallerine gideceğiz. Bu ekip için grubu kapatır diye bakıyorlardı ama iyi oynayarak kazanmayı başardık” şeklinde konuştu. (Volkan Abuy)

Editör: Volkan Abuy