Karatay Kongre ve Spor Salonu’nda düzenlenen ve 65 ilden 570 civarında kulübe bağlı yaklaşık 3800 sporcunun mücadele ettiği şampiyonanın açılış seremonisine Konya Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Türkiye Taekwondo Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, davetliler, idareci, antrenör, sporcu ve görevliler katıldı.

Kulüpler Türkiye Taekwondo Şampiyonası, 65 ilden 570 civarında kulübe bağlı 3800 dolayında sporcunun katılımıyla Konya'da başladığı duyuruldu.

Konya’da devam eden Kulüpler Türkiye Taekwondo Şampiyonası için açılış seremonisi düzenlendi.

Seremonide öncelikle şehitlerimizi anan ve ardından bir konuşma yapan Federasyon Başkanımız Prof. Dr. Metin Şahin, tarihi başarılara imza atılan 2023 yılından bahsetti. Başkan Şahin konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyetimizin 100. yaşının kutlandığı 2023 yılında Türkiye Taekwondo Federasyonu olarak tarihi başarılara imza attık. Takım halinde tarihimizde ilk kez dünya şampiyonu olduğumuz, dünyanın en iyi antrenörü ve en iyi kadın sporcusu ödüllerini aldığımız 2023 yılını Paris 2024 yolunda kırdığımız katılım rekoruyla tamamlıyoruz. Olimpik ve paralimpik olmak üzere tam 13 sporcu ile Paris’te ülkemizi temsil edeceğiz. Bu yıl Azerbaycan’ın ev sahihliğinde düzenlenen Büyükler Dünya Taekwondo Şampiyonası’nda tarihimizin en büyük başarısını elde ettik. 3’ü altın 6 madalya ile tarihimizde ilk defa takım halinde dünya şampiyonu olduk. Aynı şampiyonada Milli Takımlar Teknik Direktörümüz Ali Şahin ‘en iyi teknik direktör’ sporcumuz Merve Dinçel ise ‘en iyi kadın sporcu’ ödülüne layık görüldü. Alt yaş gruplarında da başarılarımız devam etti. Yıldızlarda Avrupa 3’ncüsü, Gençler ve Ümitler Avrupa Taekwondo Şampiyonaları’nda ise takım halinde şampiyon olmayı başardık. Para taekwondocularımız da yılı Avrupa şampiyonluğu ile tamamladı.

Kırklareli’nden de Şampiyonaya katılım sağlayan sporcular kıyasıya mücadele edecek. Kırklareli Babaeski’den katılan 2 takım ve Babaeski Spor Kulübü, Babaeski Gençlik Spor Kulübü toplamda 11 sporcuyla turnuvada ki yerlerini aldı.   (Güfte Çanlı)

Editör: Güfte Çanlı