Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde saat 14:00’da acil servis sarı alanda bulunan telsiz haberleşme sisteminde, deprem olduğu ve yaralıların olduğu bilgisi geçildi.

Diğer tüm kurum ekipleriyle birlikte, tamamen gerçekçi bir senaryo ile yapılan tatbikata katılan ve olay yerine giden itfaiye ekiplerimiz, ekipmanları, kondisyonları ve uzmanlıklarıyla başarılı bir performans sergiledi.

Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, yaptığı açıklamada; “2023 yılının başlarında yaşadığımız ve ağır kayıplar verdiğimiz deprem, hepimizin hayata bakışını bir kez daha değiştirdi. Doğal afetler insanlığın daha önce de hayatında vardı, bundan sonra da olacak. Önemli olan ne kadar hazır olduğumuz, nasıl tedbirler aldığımız ve sorunları çözmede ne kadar profesyonel hale geldiğimizdir. Kırklareli Belediyesi olarak, bu konularda, hassas bir disipline sahibiz. Ekiplerimiz, yaşadığımız doğal afetlerde de ülkemizin farklı illerinde kurtarma çalışmalarına katıldılar. Saha tecrübelerini güçlendirdiler. Şimdi ise tüm bilgi ve eğitimi taze tutabilmek adına gerçekleştirilen bu tatbikatlarda, üstün bir gayretle çalışıyorlar. Bundan sonraki yaşanabilecek bir olumsuzluğa karşı tüm motivasyonları ile hazırlar. Dileğimiz, yaşanabilecek doğal afetlerde, can kaybı olmadan yaralarımızı hızlıca sardığımız bir ülke haline gelmektir. Kırklareli Belediyesi bu konularda, profesyonel bir sistemle hazır durumdadır, kendini de sürekli güncellemektedir” ifadesinde bulundu. (Haber Merkezi) 

Editör: Haber Merkezi