Kırklareli Üniversitesi'nden Müstakbel Öğrencilere "Merhaba" Kırklareli Üniversitesi'nden Müstakbel Öğrencilere "Merhaba"

Tüm Türkiye' de olduğu gibi ilimiz genelinde de ilköğretim kademesinde eğitimini tamamlayan öğrenciler, hangi liseye gireceklerini belirleyecek LGS sınavına giriyor. Kırklareli genelinde 3 bin 113 öğrencinin katılım sağladığı sınavın ilk oturumu 2 Haziran Pazar günü saat 09.30'da başladı. İkinci oturum ise saat 11.30'da start alacak.

Öğrenciler, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava girerek, lise öğrenimi için en iyi tercihi yapmaya çalışacak.

Thumbs B C Fb0A7A83Ca17D3879E416Df6F4585E7D

50 sorudan oluşan sözel alan 75 dakika sürerken 40 soruluk sayısal oturum ise 80 dakika sürecek. Öğrenciler sınavlarda karşılarına gelen soruların doğru cevaplarını ise LGS cevap anahtarıyla birlikte sorgulayabilecek. LGS soruları ve cevap anahtarı meb.gov.tr adresinden adayların erişimine açılacak. Sözel ve sayısal A-B kitapçıklarının en alt kısmında adaylar 4 seçenekli soruların doğru yanıtlarını görüntüleyebilecek.

Muhabir: Volkan Abuy