Kırklareli Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen, Müze Müdür Vekili İlknur Yaz, akademisyen ve öğrencilerin katılımıyla Kırklareli Müze Müdürlüğü Hizmet Binasında yapılan program saat 10.30’da saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Belge

Devamında günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştiren Müdür Şen, müzelerin insanların ortak kültür mirasının gelecek kuşaklara aktarıldığı yerler olduğunu söyledi.

Müzecilik faaliyetlerinin yelpazesini çok daha ileriye taşıyacaklarını vurgulayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen, “Önümüzdeki süreçte Aşağı Pınar Ören Yerini; Avrupa Birliği, kalkınma ajansı projeleri ve Valiliğimizin destekleri ile tamamlamayı planlıyoruz. Aynı zamanda ilimizi kısa, orta ve uzun vadede çok daha modern bir müze binası ile taçlandırarak müzecilik faaliyetlerinin yelpazesini çok daha ileriye taşıyacağız. Müzeler Haftası kutlu olsun.”dedi.

Veli Şen

Konuşmaların devamında müze gönüllülerine belgeleri takdim edildi, bando grubu tarafından müzik dinletisi yapıldı.

Vizeli Gençler Kültürümüzü Yaşatacak Vizeli Gençler Kültürümüzü Yaşatacak

Bando

Sonrasında Keçe Sanatçısı Ergül Okan’ın “Keçe Sanatı Sergisi” ve Kırklareli Güzel Sanatlar Lisesi Karma Resim Sergisi açıldı.

Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şen, Müze Müdür Vekili İlknur Yaz sergiyi gezerek keçe sanatçısı Ergül Okan'dan bilgi aldı. Sergi hafta sonuna kadar açık kalacak. (Kadir Sinici)

Editör: Kadir Sinici