31 Mart Pazar günü Kırklareli’nde gerçekleşen yerel seçim sonuçlarına itiraz eden Cumhuriyet Halk Partisi’nin “oylar yeniden sayılsın” talebi reddedildi.

Kırklareli’ndeki Mekanlar Ünlü İsimleri Ağırlayacak Kırklareli’ndeki Mekanlar Ünlü İsimleri Ağırlayacak

Kesin olmayan sonuçlara göre Kırklareli Belediye Başkanlığına 21 bin 173 oyla MHP'nin adayı Derya Bulut seçilmiş, CHP'nin adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu da 20 bin 770 oy almıştı.

Kesimoğlu; “Kırklareli Halkının İradesi Gölgelenemez!”

Bu gelişmelerin ardından Mehmet Siyam Kesimoğlu sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. “CHP olarak bir üst kurul olan Kırklareli İl Seçim Kurulu’nda itiraz edeceğiz. Oradan da reddolursa YSK’ya taşıyacağız” diyen Kesimoğlu; “İnanılmaz ama gerçek: İlçe Seçim Kurulu, Kırklareli Merkez’de oyların yeniden sayılması talebimizi reddediyor. Ama aynı kurul, Üsküp Beldesini yani CHP’nin kazandığı seçim çevresine aynı gerekçeyle itiraz eden Ak Parti’yi kabul ediyor. Üsküp yeniden sayılacak, Kırklareli ise RED!

İlçe Seçim Kurulu’nun 6’ya 1 aldığı oyların yeniden sayılmaması kararına biz CHP olarak bir üst kurul olan Kırklareli İl Seçim Kurulu’nda itiraz edeceğiz. Oradan da reddolursa YSK’ya taşıyacağız. Kırklareli halkının iradesi gölgelenemez!” dedi.

MHP’nin Oylarında Artış

Bununla birlikte İlçe Seçim Kurulu yetkilileri bir sandıkta MHP'nin oylarının başka partiye yazıldığını fark etti ve bu yanlış düzeltildi.

Yapılan değişiklikle MHP'nin adayı Derya Bulut'un oyu 21 bin 287'ye yükseldi.

Editör: Haber Merkezi