Kent Ormanı Çok Yakında Hizmete Açılıyor Kent Ormanı Çok Yakında Hizmete Açılıyor

Enerji Günlüğü’nün haberine göre Kırklareli’nin Vize ve Demirköy ilçelerinde 72 MW kurulu gücünde Özarı-2 Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 72 MWh kapasiteli Enerji Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. 

Özarı Yenilenebilir Enerji Elektrik Üretim Limited Şirketi tarafından Kırklareli ili, Vize ve Demirköy ilçeleri, Kışlacık ve Sivriler Köyleri mevkiinde 18 adet türbinden ve 1 adet elektrik depolama tesisinden oluşan 72 MW kurulu gücünde Özarı-2 Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 72 MWh kapasiteli Enerji Depolama Tesisi’nin (EDT) kurulup işletilmesi planlanıyor. Yaklaşık 2899 hektarlık alanda gerçekleştirilmesi planlanan projenin değeri 936 milyon TL olarak tahmin ediliyor. 

Proje kapsamında 18 adet türbin, 1 adet şalt merkezi, 1 adet elektrik depolama tesisi kurulacak. Santralde yılda 288 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilen elektrik RES santral sahası içerisinde 0,16 hektarlık alanda kurulacak olan 72 MWe / 72 MWh kapasiteli lityum-iyon teknolojili Elektrik Depolama Tesisinde depolanacak. 

Projesi inşaat aşamasının yaklaşık 18 ay içerisinde tamamlanması ve işletme aşamasına geçilmesi planlanıyor. Projenin lisans/işletme süresinin ise 49 yıl olması öngörülüyor. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi