DEVA Partisi Kırklareli Belediye Başkan Adayı Rıfat Haleva tarafından belediyecilik anlayışları ve hayata geçirmek istedikleri ile alakalı açıklama gerçekleştirildi.

Merkezi yönetime bağımlı olmadan hizmet üretmeyi amaçladıklarını söyleyen Haleva; “Öz kaynaklarını geliştirecek, merkezi yönetime bağımlı olmadan iş ve hizmet üretecek kurumsal yapıya sahip, yeni ve güçlü bir DEVA Belediyeciliği anlayışı getireceğiz

Belediyemizdeki hizmetler için idari, mali ve teknik asgari standartları belirleyecek, hizmetin bu standartlar doğrultusunda planlanması, yürütülmesi ve performans ölçümünün buna göre yapılmasını sağlayacağız.

Haksız Kazanca ve Yolsuzluğa Geçit Vermeyen bir DEVA Belediyeciliği Anlayışı Getireceğiz. Yerel yönetimlerin vurgun amacıyla kullanılmasını engelleyeceğiz.

Sistemde haksız kazanç elde edilmesini mümkün kılan tüm açıkları kapatacağız. Katılımcı ve çoğulcu demokrasiyi işleten bir DEVA Belediyeciliği anlayışı getireceğiz. Kent Konseyimizin faaliyetlerini destekleyecek ve karar süreçlerine aktif katılımlarını sağlayacağız” dedi.

Cd77E820 6872 4Fbb 8024 B743B74D61C2

“İnsan odaklı ve eşitlikçi kentler kuran bir DEVA Belediyeciliği anlayışı getireceğiz”

İnsan odaklı bir kent kuracaklarını ifade eden Haleva; “Mobil destek birimleri tesis edeceğiz. Böylece şikâyet, istek ve önerilerin belediye yöneticilerine doğrudan iletilebilmesini ve acil desteklerin temin edilmesini kolaylaştıracağız.

İnsan Odaklı ve Eşitlikçi Kentler Kuran bir DEVA Belediyeciliği Anlayışı getireceğiz. Emekli ve yaşlılara yönelik sosyal yaşam alanları geliştireceğiz” sözlerini sarf etti.

“Ulaşım ve Erişim sorunlarını çözecek Bir DEVA Belediyeciliği anlayışı getireceğiz”

Kadınları işgücüne daha fazla katmak için çalışacaklarını kaydeden Haleva; “Kadınların işgücüne daha aktif katılımını sağlamak amacıyla belediyemizin okul sonrası eğitmenli aktivite merkezleri ile kreşleri artırmasını sağlayacağız. Belediyemizin çocukları sokağa, suça, şiddete ve bağımlılığa sürükleyen nedenleri ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalarını artıracağız. Belediyemizin bakıma muhtaç aile büyüklerinin bakımını üstlenmiş kadınlara yönelik desteklerini artıracağız.

Belediyemizin kadın ve genç girişimcilere mekânsal destek ve belli konularda eğitim desteği vermesini sağlayacağız. Ulaşım ve Erişim sorunlarını çözecek Bir DEVA Belediyeciliği anlayışı getireceğiz” cümlelerini kullandı.

Ücretsiz Wi-Fi hizmeti sağlayacaklarını sözlerine ekleyen Haleva; “Kentimizde otopark sorununa köklü çözümler getireceğiz. Otopark işletmeciliğine sadece yerel yönetime gelir sağlayıcı bir faaliyet olarak bakmayacak, insanı önceleyici ve insan hareketliliğini destekleyici yönde gözden geçireceğiz.

Sosyal donatı alanlarında ve ana arterlerde ücretsiz Wi-Fi erişim alanlarını arttıracağız” ifadelerine yer verdi.

20520701 6Fd9 4B2A 9Df9 8F2B4575C6Fe

Sokak hayvanlarının Kırklareli’nin önemli sorunlarından birisi olduğunu belirten Haleva; “Çevre, Kültür Ve Spor Dostu Şehircilikle hayat kalitesi yüksek bir DEVA belediyeciliği anlayışı getireceğiz.

Başıboş sokak hayvanlarının yönetimine dair aksaklıkları gidermek üzere süreli hayvan barınma alanlarına sürdürülebilir bir düzen getirecek, hayvan yaşam alanlarını çoğaltacağız.

Belediyemizin sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde nokta tanıtım yoluyla markalaşmış destinasyonlar oluşturmasını sağlayacağız.

Belediyemizin sanat eğitimi faaliyetlerini güçlendirecek; kültür,sanat, bilim ve felsefe odaklı etkinliklerin yapılacağı mekanları yaygınlaştıracağız” şeklinde konuştu. (Volkan Abuy)

Editör: Volkan Abuy