Karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda 01 Aralık-01 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğu bulunuyor. Bu kapsamda Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı, Merkez İlçe, Babaeski, Lüleburgaz, Vize, Demirköy ve Pınarhisar’da denetimlerde bulundu.

2 Araca Ceza

Denetimlerle alakalı açıklamada; “Trafik Jandarmasınca eş zamanlı olarak soğuk hava şartlarında karlı ve buzlu yollarda güvenli bir trafik ortamının sağlanması, uygunsuz lastik kullanımından kaynaklı trafik kazaları ile trafik kazası neticesinde ölüm ve yaralanmaların en aza indirilerek denetim faaliyetleri yoluyla sürücüler üzerinde sürekli denetim algısı yaratılması amacıyla kış lastiği denetimi yapılmıştır.

Clipboard02-36

Denetim esnasında sürücüler kış lastiği kullanımı, araçta zincir bulundurmaları konularında bilgilendirilmiş, ayrıca lastiklerin kış lastiği olup, olmadığı ile lastik diş derinlikleri kontrol edilmiştir. 2 araca zorunlu tutulan dönemlerde kış lastiği kullanmadığından idari işlem uygulanmıştır.

Vatandaşlarımızın huzur ve güveni için mesai mefhumu gözetmeksizin 7/24 esasına göre Trafik denetimlerine aralıksız devam edilmektedir” ifadeleri kullanıldı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi