Kırklareli'nde "Kızılcıkdere 3. Bağ Bozumu Şenlikleri" dün coşkuyla başladı. Program, köy meydanından şenlik alanına kadar süren kortej yürüyüşüyle start aldı.

Yöresel kıyafetler giyen kadınlar da omuzlarında taşıdıkları üzüm dolu sepetler ve çömlekler ile talika eşliğinde yürüyüşe katıldı. Kırklareli Valisi Birol Ekici ve beraberindekiler, şenlik alanında bulama ve pekmez yapılan alanı gezip kadınlardan bilgi aldı.

ccbb69db-3e12-484f-bc45-7543f8ba19e2

Vali Ekici, şenlikte yaptığı konuşmada şunları kaydetti;

“Üzümcülüğü hem devlet hem de Tarım İl Müdürlüğü olarak destekliyoruz. Bu desteklerimiz içerisinde de bağ fidanlarımızın arttırılması için devletimiz uzun zamandır çaba sarf ediyor. Burada bu gelenek belki yüzyıllardır sürüyor. Kırklareli olarak bizler 3 yıldır kutluyoruz. Gelecek yıl çok daha coşkulu çok daha heyecanlı bir şekilde kutlayacağız.

 Bir hususa daha dikkat çekmek istiyorum; Karşımızda dünyanın 200 ülkesine ihracat yapan sanayi tesisimiz var. Burada da 500 yıllık geçmişi olan kültürü yaşatan köy halkımız var. Bir tarafta geleneklerimiz bir tarafta modern sanayi tesislerimiz… Hep birlikte şehrimizi daha huzurlu daha mutlu daha refah içerisinde bir şehir haline getirmek için çaba sarf ediyoruz.

217f54b8-0474-467f-b5db-d281d419e538

Şunu belirtmek istiyorum; işsizlik oranında gerçekten çok seçkin bir bölgedeyiz. Bizden daha az işsizlik oranına sahip yalnızca bir şehrimiz var. Hepimiz Sosyal Güvenlik şemsiyesi içindeyiz. Milli gelirde Türkiye şehirleri içerisinde 4. sıradayız. Ve bu geleneklerimizle, maddi, manevi, kültürel zenginliğimizle gıptayla bakılan bir şehiriz. Üniversitemiz, Milli Eğitimimiz oldukça başarılı. Ama bütün bunların hepsi yeterli değil. Daha iyisini yapacağız, örnek olacağız. Tarımsal işletmelerimizi daha çok büyüteceğiz. Kızılcıkdere Bağ Bozumu Şenlikleri’ni de tüm dünyaya tanıtacağız. Gelecek yıl Kültür Müdürlüğümüz, Tarım Müdürlüğümüz de bu şenliğe destek vererek daha heyecanlı, daha katılımlı bir şenliği hep birlikte kutlayacağız. Bu şenliği organize eden öncelikle hanımefendilere, beyefendilere, stant açan bütün girişimcilerimize teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de muhtarımıza ediyorum. Kendisini tebrik ediyorum.”

da70d727-3075-4c6c-8617-96d6ba10313a

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu da şenliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Bu etkinliklerde gelenek ve göreneklerin gelecek kuşaklara aktarıldığını vurgulayan Gündoğdu, bu tür etkinliklere sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Köy muhtarı Mustafa Birkan Teke de şenliğe katılanlara teşekkür etti. Şenliğe İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cemalettin Akyüz, Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca ile köylüler katıldı.

Şenlik bugün sona eriyor. (Ferdi Kurtbayram)

Editör: Haber Merkezi