Gönül Elçileri Projesi kapsamında ilimizde 31 aileye ulaşan koruyucu ailelere 1.Kademe Koruyucu Aile Eğitimi gerçekleştirildi.

"Çocuklarımıza evinizi ve yüreğinizi açtınız"

Kırklareli 1.Kademe Koruyucu Aile Eğitimi, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşirken, İl Müdürü Bilgin Özbaş koruyucu ailelere yapmış olduğu açılış konuşmasında; “Sizler çocuklarımıza hem anne hem baba oldunuz. Çocuklarımıza evinizi ve yüreğinizi açtınız. Ne kadar teşekkür etsek azdır. Çocuklarımıza yaşatmış olduğunuz sıcak aile ortamı için hepinize teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Bizler Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere tüm kuruluşlarımızla bir elin parmakları gibiyiz. Yapmış olduğunuz bu ulvi görev karşısında 7 gün 24 saat, bizlere ihtiyaç duyduğunuz her an bir elin parmakları gibi iş birliği halinde hizmetinizdeyiz” dedi.

Img 20231218 Wa0013

5 gün sürecek 1.Kademe Koruyucu Aile Eğitimi kapsamında, Koruyucu Aile biriminden sorumlu Psikolog Elif Dağ Boz ve Psikolojik Danışman Mert Pangal tarafından  “Bağlanma ve Gelişim, Yaşam Düzeni, Beceri Kazanma, Travma ve İyileşme, Ergenlik, Bağımlılığı Anlama ve Yaklaşım, Sağlıklı Geçişler, Güçlenme ve Stresle Başa Çıkabilme, Mahremiyet ve Dijital Bağımlılık” konularında eğitimler verilecek.

Açılış programına Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Bilgin Özbaş ile birlikte İl Müdür Yardımcısı Mehmet Karaman, İl Müdür Yardımcısı V. Remziye Algın, koruyucu aile biriminden sorumlu personeli ve Koruyucu Aileler katılım sağladı. (Kadir Sinici)

Editör: Kadir Sinici