Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) bünyesinde hizmet vermekte olan İstasyon Kırklareli Topluluk Merkezi’nde, “Bireyler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitimi” Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) öğrencisi Eğitmen Berkay Selçuk tarafından verildi. Eğitime; Kırklareli Üniversitesi İktisat Kulübü Başkanı Elif Çiçek, İktisat Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Emirhan Deniz ile öğrenciler katıldı.

Tamamen Ücretsiz

Eğitmen Berkay Selçuk “Bireyler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitimi” ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında; “Finansal Okuryazarlık ve Para Yönetimi, her bireyin sahip olması gereken yetkinliklerden biridir. Bu eğitimin amacı; “Finans” ve “Yatırım” konularında hiç bilgisi olmayan ya da temel düzeyde bilgi sahibi olup kendisini geliştirmek isteyen, parasını yönetmek, bütçe yapmak, geleceğini planlayıp yatırım konusunda kendisini geliştirmek, tasarruf yapıp giderlerini azaltmak, harcama alışkanlıklarını değiştirmek isteyen herkese hitap etmektir. Eğitim; her yaş aralığından, finansal okuryazarlık alanında bilgi sahibi olmak ve kendini geliştirmek isteyen katılımcılara açıktır. Eğitimlerimiz ücretsizdir” dedi.

2-232

Bireylerin Temel Finansal Okuryazarlık Prensipleri’ni anlama becerilerini artırarak Finansal Bilinç Farkındalığı oluşturmayı amaçlayan “Paramı Yönetebiliyorum Projesi” kapsamında Eğitmen Berkay Selçuk tarafından verilen “Bireyler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitimi”nde katılımcılara; “Temel Finansal Okuryazarlık Prensipleri”, “Hedefler”, “Bütçe”, “Harcamalar”, “Borçlar”, “Birikimler”, “Yatırım-Finansal Güvenlik” konularında slayt sunumu eşliğinde bilgiler verildi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi