Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, “Türk Ulusunun Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde dünya tarihinde eşine ender rastlanır bir şekilde emperyalist güçlere karşı büyük bir bağımsızlık ve özgürlük destanı yazdığını dile getiren Vekil Gündoğdu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu şanlı tarihimizin 100. Yılının onurunu, gururunu, coşkusunu yaşıyoruz.” İfadelerini kullandı.

100 Yılın Işığıyla Bizim Yolumuz ve Hedefimiz

 Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini dile getiren Vecdi Gündoğdu, "Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır", “Benim manevi mirasım bilim ve akıldır" diyerek sözlerine devam etti.

 Gündoğdu, “Bizler, 100 yılın ışığıyla geleceğe cesur ve sürdürülebilir adımlar atacağız ve Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız.” sözlerini unutmayacağız, unutturmayacağız.” Dedi.

  100 yılın ışığıyla, 100 yılın coşkusu ve gururuyla gelecek yüzyılın inşa edileceğini ifade eden Kırklareli Millet Vekili Vecdi Gündoğdu, “Cumhuriyet; bağımsızlıktır, özgürlüktür, eşitliktir, uygarlaşmadır, akıldır, bilimdir, sanattır, insana ve insanca yaşama dair her şeydir.” Dedi.

  Çağdaş, adil, özgürlükçü ve eşit bir yaşamın teminatı Cumhuriyet’i 100 yıl önce bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve canlarını düşünmeden ortaya koyan tüm kahramanlarımızı bir kez daha minnetle andığını aktaran Gündoğdu, “Yaşasın laik cumhuriyet, Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk” Dedi.

“100.Yıl Etkinliklerinin Ertelenmesini Asla Kabul Etmiyoruz”   

 Orta Doğu'daki gelişmeleri bahane ederek Cumhuriyet’in 100'üncü yıl etkinliklerinin ertelenmesini asla kabul etmediklerini ifade eden Vecdi Gündoğdu, “Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında, tam da bu ortamda cumhuriyet değerlerini onurla, gururla, büyük coşkuyla anmak, kutlamak ve dünyaya duyurmalıyız.” Dedi.

 Vekil Gündoğdu, Filistin ve İsrail'deki çatışmalarda yaşanan sivil can kayıpları ve sivillerin en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak durumda bırakılması asla kabul edilemez olduğunu dile getirerek, Hedefi siviller ve sivil yerleşim yerleri olan tüm saldırıları şiddetle kınadığını aktardı.

 Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, acı ve gözyaşı daha da büyümeden barış çağrımızı bir kez daha ifade ediyoruz diyerek, Laik Cumhuriyet’in Filistin, Suriye, Irak ve Libya'nın kurtuluş reçetesi olduğunu dile getiren Vekil Gündoğdu, Laik cumhuriyetimiz Orta Doğu'nun olduğu gibi tüm İslam ülkelerinin de rol modelidir. Cumhuriyet Bayramı'nın içinde bir ulusun ödediği ağır bedel vardır, emek vardır, gözyaşı vardır. Cumhuriyet Bayramı'nda kahramanlık mücadelesi, kurtuluş sevinci ve onur vardır; tüm mazlum milletlerin kurtuluş reçetesi vardır. Duymayanlara da buradan duyuruyorum, anlamayanlar da anlasın diyorum.” Dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi