Güzel Sanatlar Fakültesinde Mezuniyet Heyecanı Güzel Sanatlar Fakültesinde Mezuniyet Heyecanı

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, çeşitli ziyaretlerde ve incelemelerde bulunmak amacıyla ilimize geldi. Karagöz, ilk olarak Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun ve Vali Birol Ekici’ye ziyarette bulundu. Genel Müdür Karagöz, ziyarette Kırklareli’ndeki mesleki eğitim çalışmaları, yürütülen faaliyetler, planlamalar ve projeler hakkında bilgi aldı.

Karagöz, okul ziyaretleri kapsamında mesleki ve teknik Anadolu liselerinde öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelmek amacıyla ilk olarak Kırklareli'nin en köklü ve tarihi okullarından Kırklareli Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ziyaret gerçekleştirdi. Burada okul idaresi, öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Karagöz, yürütülen çalışmaları yerinde görmek amacıyla atölye alanlarını gezdi. Bilişim Teknolojisi, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Makina Teknolojisi, Metal Teknolojileri ve Mobilya ve İç Mekan Tasarım alanlarını ziyareti ile faaliyetleri yerinde inceleme fırsatı buldu.

06180945 Photo 20240506 113748

Ardından Kırklareli Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Genel Müdür Ali Karagöz, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Burada Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı, Ekmek Üretim Tesisi, Hardaliye Üretim Tesisi, Güzellik ve Saç Bakım Alanı, Moda Tasarım Teknolojileri Alanlarını ziyaret etti.

06180942 Photo 20240506 113749

“Mesleki eğitim, geleceğin inşasında temel taşlardan biridir”

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz ziyaret programının devamında ilgili yetkililerin bulunduğu toplantıya katıldı. Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Genel Müdürü Karagöz; “Mesleki eğitim, geleceğin inşasında temel taşlardan biridir. Yetenekli çocuklarımızı yönlendirip geliştirerek, toplumumuzu güçlendiririz. Mesleki eğitim, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayacak anahtardır. Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü olarak politika belgesinin hazırlandığını ve bu sürece tüm paydaşların dâhil edilmesi gerek. Bilindiği üzere Bakanlığımız tarafından geçen hafta "Türkiye Yüz Yılı Maarif Modeli" hayata geçirildi. Türkiye Yüz Yılı Maarif Modelinde Mesleki teknik eğitimde kendi kültürümüzle birlikte her bir meslek erbabını yetiştirmek üzere çalışmalar yapılacak” dedi.

Muhabir: Volkan Abuy