Asya Parlamenter Asamblesi (APA) İcra Konseyi Toplantısı, Antalya’da gerçekleştirildi. Toplantıya CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu da katıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve APA Dönem Başkanı Numan Kurtulmuş ve TBMM'nin ev sahipliğinde Antalya'da düzenlenen APA İcra Konseyi Toplantısı'na Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı Abdullah bin Muhammed Al Şeyh'in de aralarında bulunduğu üye ülkelerin meclis başkanları ve başkan yardımcıları katıldı.

APA Genel Sekreteri Majidi, burada yaptığı konuşmada, 2017'den beri APA Başkanlığını üstlenen TBMM'nin, önemli liderlik göstererek, büyük çalışmalara imza attığını söyledi.

406041787_18290001184149449_356234163430528332_n

İsrail'in Filistin'e yönelik soykırıma varan eylemlerini durdurmak için elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz”

APA'nın faaliyetlerini anlatan Majidi, şunları kaydetti: "2023 için planladığımız tüm programları başarıyla hayata geçirdik. APA meclislerinin temsilcileri olarak etkili işbirliği içinde olacağız. Gazze şeridinde Siyonist Yahudiler, okulları, hastaneleri vahşice bombalamıştır. APA üyeleri olarak istişare ederek, İsrail'in Filistin'e yönelik soykırıma varan eylemlerini durdurmak için elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Bunun için Bağdat ve Londra'da APA toplantıları yaptık, bu trajik duruma son verebilmek için. Gazze'de devam eden Siyonist rejimin eylemleri, APA toplantısının önemli gündem maddesiydi." (Kadir Sinici)

Editör: Kadir Sinici