Kırklareli Üniversitesi Toplumla İlişkiler Koordinatörlüğü bünyesinde Kırklareli Üniversitesi, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası arasında yapılan protokol çerçevesinde Mimarlık Fakültesi konferans salonunda “Mimari Belleğin İzleri” ve “Biyomorfik Yorumlamalar” temalı “Seramik Atölyesi”nin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Programda, Atölye Yürütücüsü Doç. Dr. Gülcan Minsolmaz, Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun ve Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Esin Ataseven birer konuştu.

Byhi Gr 29 12 2023 457F6

Atölye Yürütücüsü Doç. Dr. Gülcan Minsolmaz, “Mimarlık, Tasarım ve Sanat İlişkisi” başlıklı açılış konuşmasını yaptı. Minsolmaz konuşmasında sanat dallarından edebiyat, sinema, moda, müzik, resim, heykel ve özellikle projenin de ana konusunu oluşturan seramik ile mimarlık arasındaki ilişkiyi örnekler üzerinden açıkladı. Sanat ve tasarım disiplinleri arasındaki çok yönlü etkileşimin hem mimarlığı hem de mimarlık eğitimini besleyerek tasarımın oluşması ve zenginleşmesi için verimli bir ortam oluşturduğunu dile getiren Minsolmaz, “Seramik Atölyesi” ile bu etkileşimin güçleneceğini, öğrencilerin yaşayarak, deneyimleyerek ve hissederek öğrenmelerini hedeflediklerini belirtti. Atölyede seramik malzemenin seçiminde, babasının eski çömlek ustası olması nedeniyle çocukluğundan beri seramiğe ilgi duymasının ve malzemenin sanat ve tasarım alanında plastik özelliği ile teknik ve sanatsal nitelikleri yüksek, düşünsel ve yaratıcılık boyutu oldukça zengin çalışmalara imkân tanımasının etkili olduğunu söyledi.

Byhi Gr 29 12 2023 92D04

Konuşmaların ardından Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü Seramik ve Cam Teknolojileri Bölümü’nden Nagihan Büyükdere, “Seramik Çamuru Şekillendirme Teknikleri” Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü Sanat Tarihi Bölümü’nden Fatma ERTUĞRUL Aluçlu, “Kırklareli’nin Tarihi Yapılarında Süsleme Unsurları” ve Doç Dr. Gülcan Minsolmaz, “Doğadaki Zengin Biçimleniş Örüntülerinin Seramik Malzeme ile Yorumlanması” konulu seramik gösterimlerini gerçekleştirdi.

Etkinlik Kırklareli’nin tarihi yapılarında yer alan süsleme öğelerini yerinde incelemek üzere Yayla Mahallesinde devam etti. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi