Kırklareli Müftüsü Yusuf Eviş, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı. Müftü Eviş Miraç Kandilinin önemine değinerek; “Milletçe yaşamış olduğumuz ve büyük bir yıkıma sebebiyet veren, binlerce kardeşimizin rahmeti Rahmana kavuştuğu Kahramanmaraş Merkezli büyük depremlerin yıl dönümü ile aynı güne denk gelen kulluk ve insani değerlerde en yüce mertebelere yükselişi simgeleyen Miraç Gecesi'nin, zihinlere berraklık, kalplere ferahlık, akıllara genişlik ve hayata huzur getirmesini Cenab-ı Allah’tan dilerim.

Miraç Hadisesi, Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı hatırlatmaktadır. Hz. Adem'den itibaren İslam'ı tebliğ vazifesiyle görevlendirilen nice peygamberin hatırasını barındıran kutlu bir şehir ve Müslümanlar nezdinde her türlü meşakkatin göze alınarak yolculuk yapılmaya değer görüldüğü üç mabetten birinin bulunduğu yerdir Kudüs. Tarihte barış ve huzurun merkezi olan Kudüs ve yanı başında Gazze bugün huzura hasrettir. Bu şehirlerin yeniden barışın şehirleri olması için gayret etmek tüm Müslümanlar için ihmal edilmez bir mesuliyettir.

Bu vesileyle Peygamber Efendimizin yaşamış olduğu sıkıntıların hemen akabinde bir mucize olarak verilen Miraç Hadisesinin, yıl dönümünde olduğumuz Kahramanmaraş Depremi gibi nice musibetlerin izalesine, Memleketimizin musibetlerlerden emniyette olmasına, Gazze ve Doğu Türkistan’daki kardeşlerimizin esaret ve zulümden kurtulmasına, Tüm İslam aleminin ve Ülkenizin huzur ve saadetine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diler, vatandaşımızı bu gece vesilesiyle yapılacak özel kandil programlarına katılmaya davet ederim” ifadelerini kullandı. (Volkan Abuy)

Editör: Volkan Abuy