Çeşitli yazı tipleriyle hazırlanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk portreleri, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Atatürk'ün sözlerinin yer aldığı sergiye, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, harfleri ve karakterleri düzenleme sanatı ve tekniği olan tipografinin, günümüzde özellikle satış yaratmada önemli bir etkiye sahip olduğunu söyledi. Müşterileri bir ürünü satın almaya ikna etme ve böylelikle firmaların gelir sağlama potansiyelini artırma yönünde bir etkiye sahip olduğu bilinen tipografinin Üniversitemizdeki öğrencilere eğitiminin verilmesinin onlara iş yaşamlarında ayrıcalık tanıyacağını ifade etti.

Öğretim Görevlisi Dr. Sertaç Dalgalıdere, açılış öncesi yaptığı konuşmada, öğrencilerin 2 ay boyunca içerikleri hazırladığını söyledi. Eserlerin 100 çalışma içerisinden seçildiğini belirten Dalgalıdere, "Tipografi bir yazı sanatı ve dünyada oldukça popüler. Bugün birçok markanın kullandığı özel tipografiler var. Bunlar ciddi rakamlara özel hazırlanan içerikler. Gençlerin kendini geliştirmesi ve bu alana ilgi duyması için sergimizi hazırladık." dedi.

Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı da Cumhuriyet'in 100. yılı onuruna etkinlikler düzenlemeye devam etiklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. (Haber Merkezi)

Umut1068

Editör: Haber Merkezi