10 Mayıs 2024 Cuma günü tepki göstermek için Ankara’da olacaklarını dile getiren Eğitim İş Babaeski Şubesi, “Eğitim iş kolunda örgütlü tüm sendikaları ve kamuoyunu birlikte şiddete karşı daha yüksek tepki göstermeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Endişe İçinde Okula Gidiyoruz”

Öğretmenlerin can güvenliğinden endişe ederek okula gittiğinin altını çizen Eğitim İş Babaeski Şubesi, “Eğitim emekçileri olarak kendimizin ve öğrencilerimizin canından endişe ederek okula gitmek istemiyoruz. Can güvenliğimizin olmadığı bir eğitim sistemini kabul etmiyoruz! Artık yeter! Yaşamak istiyoruz” sözlerini dile getirdi.

Neşe Yapar, Yaşamını Yitirdi Neşe Yapar, Yaşamını Yitirdi

Şiddete tepki için siyaha bürünecekler

Yaşanan şiddet olayına tepki için siyah giyeceklerini dile getiren Eğitim İş Babaeski Şubesi, “Eğitimde şiddete karşı çıkmak için, 9 Mayıs tarihlerinde iş yerlerimize siyah giyerek ve kokartlarımızla gidiyoruz. 10 Mayıs Cuma günü iş bırakıyor ve Ankara’da Adalet Bakanlığı önünde Genel Merkez düzeyinde, illerde şube ve temsilcilikler düzeyinde adliye binalarının önünde basın açıklaması yapıyoruz. Eğitim iş kolunda örgütlü tüm sendikaları ve kamuoyunu birlikte şiddete karşı daha yüksek tepki göstermeye çağırıyoruz” sözlerini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi