Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipler tarafından kararlı adımlarla ilerleyen operasyonlarda birçok uyuşturucu medde ve bunu sağlayan torbacı olarak nitelendirilen uyuşturucu tacirleri kıskıvrak yakalandı.

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğünce İlimizde Uyuşturucu ve Uyarı Madde Ticareti Yapmak ve Kullanmak suretiyle gençlerizehirlemeye çalışan ve "torbacı" olarak tabir edilen "sokak satıcıları" ile etkin mücadele edilmesi, huzur ve güven ortamının arttırılması amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde planlı ve rutin yapılan kontroller sürüyor.

Bu kapsamda, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüve Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından NARKO ALAN Denetimi ile Asayiş Uygulaması kapsamında, Lüleburgaz’da belirlenen 12 noktaya yönelik operasyonlar yapıldı.

Yapılan operasyonlar neticesinde, 54 Araç, 850 Şahıs, 21 işyerinin kontrolü sağlanırken, 3 Araç Trafikten men edildi. Yapılan detaylı operasyonlarda ayrıca, 8 Araç sürücüsüne toplamda 21.510 TL tutarında cezai işlem uygulandığı bildirilirken, 7 fişek halinde (2,42) gram gelen Bonzai uyuşturucu maddesi, 3 fişek halinde (1,45) gram gelen Metamfetamin uyuşturucu maddesi, (15,82) gram gelen esrar uyuşturucu maddesi, 1 adet payp, 2 Adet silah ve 19 adet fişek ele geçirildiği kaydedildi.
Operasyonlar neticesinde, (6) şahıs hakkında TCK 191 ve 6136 SKM kapsamında yasal işlem yapıldığı öğrenilirken, çeşitli suçlardan haklarında aranma kaydı bulunan (2) şahıs yakalandığı bildirildi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi