‘CHP’nin Kalesi’ Kırklareli’nde ön seçimin muhtemel tarihi belirlendi. Edinilen bilgilere göre büyük bir olasılıkla Ocak ayının ilk haftasında, partililer sandık başına gidecekler.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler kapsamında, siyasi partilerin aday belirleme süreci devam ediyor. Kırklareli’nde hemen her seçimde favori gösterilen Cumhuriyet Halk Partisi, adayını ön seçim ile belirleme kararı aldı.

Buna göre Kırklareli Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adayı olan mevcut Başkan Mehmet Siyam Kesimoğlu, Gürkan Oras, Serdar Türker ve Ünal Başkur için ön seçim gerçekleşecek ve birinci gelen isim Belediye Başkan adayı olarak gösterilecek.

Sadece Başvuran İsimler Arasından Tercih Yapılacak

Alınan bilgilere göre 2024 Ocak ayının ilk haftası içerisinde belirlenen İl, İlçe ve beldelerde ön seçimi gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Son yapılan Parti Meclisi toplantısında Kırklareli dahil 35 seçim çevresinde ise ön seçime gidildiğini duyuran CHP; Kırklareli Merkez İlçe - Kırklareli/İnece Beldesi, Babaeski Merkez - Babaeski/Büyükmandıra Beldesi - Babaeski/Alpullu Beldesi, Pınarhisar Merkez - Pınarhisar/Kaynarca Beldesi, Vize/Kıyıköy Beldesi - Vize/Çakıllı Beldesi, Demirköy İlçesi, Pehlivanköy İlçesi, Kofçaz İlçesinde sandıklarını kuracak. Lüleburgaz ilçesi ile İğneada beldesinde ise anket yöntemi uygulanacak.

Üye bazında yapılacak ön seçimde partililer, oy verme işlemi esnasında sadece başvuruda bulunan aday adayları arasında tercih yapabilecekler. Belediye Başkanlığı seçimleri için söz konusu il, ilçe veya belde sınırları dâhilindeki tüm parti üyelerinin ön seçime katılım gösterebileceği kaydedildi. Ön seçimden birinci çıkan ismin kesinlikle aday olacağı önemle vurgulandı.  Ayrıca parti, İl Genel Meclis üyesi adaylarını da yine aynı yöntemle belirleyecek.

Lüleburgaz da Ön Seçime Gidebilir

Bu arada Lüleburgaz ilçesinde anket yöntemi ile belirlenecek sistemde bir değişiklik yaşanabilir. Anketin ardından ilçedeki Belediye Başkan aday adayları için ön seçim gerçekleştirilebileceği ifade ediliyor. (Ferdi Kurtbayram)

Editör: Ferdi Kurtbayram