Babaeski Devlet Hastanesinde yeni ve nitelikli alanına kavuşan Palyatif Bakım Merkezi hizmete alınma töreni Vali Birol Ekici’nin yanı sıra; AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer,  Babaeski Kaymakamı Şenol Levent Elmacıoğlu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Cemalettin Akyüz, İl Sağlık Müdürü Öğr. Üyesi Dr. Çiğdem Cerit,  il ve ilçe protokolü, belediye başkanları, siyasi parti başkanları, sağlık camiası, hastane doktorları ve personellerinin katılımları ile gerçekleşti.

Vali Ekici törende yaptığı konuşmasında; “İlimiz 369.343 nüfusu ile gelişen bir il. 2022 TÜİK verilerine göre ilimizde beklenen yaşam süresi kadınlarda 81.4, erkeklerde 75.4 tür. 65 yaş üstü nüfus oranı Türkiye'de %9.7 iken, ilimizde % 14.9 dur. 2025 projeksiyonuna göre ilimizde 65 yaş üstü nüfusun % 17.2 olması öngörülmektedir.

Yine 2022 TÜİK verisine göre ilimizde 80 yaş üstü 10 bin 946 büyüğümüz mevcuttur, ömür uzadıkça kronik hastalıkların oram da artıyor. Bizler ilimiz ve ülkemiz insanlarının daha sağlıklı, daha uzun ömürlü olması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu yıl içerisinde ilimizde ilk açık kalp ameliyatı yapıldı. 9 ayda ilimizde 17 adet açık kalp ameliyatı ve 526 adet kalp anjiyosu yapıldı. Pek çok ilklere ilimizde imza atıyoruz.

2-17

Diğer yandan bugün açılışını yapacağımız palyatif bakım gibi hizmetlerimizi arttırmaya çoğaltmaya çalışıyoruz. İlimiz bünyesinde Palyatif Bakım Merkezi hizmet sunumunu 4 hastanede toplam 51 (elli bir) yatak ile sürdürülüyor. 2023 yılında ilk 9 ayda palyatif bakım hizmetinden 692 hastamız yararlanmıştır.

3-9

Bugün törenini yaptığımız Babaeski Devlet Hastanesi bünyesinde mevcut 9 (dokuz) yataklı olarak hizmet verirken yeni ve nitelikli alanında hizmete devam edecek olan Palyatif Bakım Merkezi'mizin hayırlı hizmetler yapmasını diliyorum.”  dedi.

Konuşmaların ardından Palyatif Bakım Merkezini yeni ve nitelikli alanında dualarla hizmete açıldı. Açılış sonrasında Palyatif Bakım Merkezi gezilerek, tedavi gören hastalar ziyaret edildi. (Ferdi Kurtbayram)

Editör: Haber Merkezi