Pehlivanköy’de ilk defa 2023 yılında uygulanmakta olan Ergene Ovasında Salkımlı İnciler Projesi ile uzun yıllardır üretimi yapılan çeltiğin, ekildiği 255 dekarlık alanında iyi tarım uygulamalarına geçildi.

İyi Tarım Uygulamaları; çevre, insan ve havyan sağlığına zarar vermeyen, doğal kaynakları koruyan, tarımda izlenebilirlik ve sürdürebilirlik ilkelerine uygun, gıda güvenliğini sağlayarak, bölgedeki diğer çeltik üreticilerine ve tüm tarımsal üretim faaliyetinde bulunan üreticilere, örnek olması açısından önem teşkil ediyor.

İYİ Tarım uygulamaları kapsamında 5 üreticiye desteklemede bulunulacağı belirtilerek; “2023 üretim yılında ITU Yönetmeliği’ ne uygun üretim yaparak yetkilendirilmiş kuruluş tarafından bireysel sertifika düzenlenen proje kapsamındaki 5 çeltik üreticimiz, Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No: 2023/46) kapsamında İyi Tarım Uygulamaları Desteği’nden faydalanacaktır. İlgili mevzuat gereği Çeltik 3. kategori ürün olarak desteklenmekte olup, ilçemizde projede yer alan üreticilerimiz ile gerekli koşulları sağlayan üreticilerimizin İyi Tarım Desteği Başvuruları alınmıştır” ifadeleri kullanıldı.

İyi Tarım Desteği başvuruları 23 Şubat tarihine kadar devam edecek. (Volkan Abuy)

Editör: Volkan Abuy