CHP Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığı 38’nci genel kurulunu gerçekleştirdi. Genel kurulda bir konuşma yapan İl Başkanı Gürcan Saatçı; “Milletvekilliği oy oranında Türkiye'de birinci olduk. Şimdi önümüzde bir yerel seçim var. Aynı başarıyı önümüzde yapılacak olan yerel seçimlerde de göstermenizi diliyorum. Kim seçilirse seçilsin. Bizim her bir parti üyesi arkadaşımıza ihtiyacımız var” dedi. Saatçı konuşmasında şunları kaydetti;

“Önceki yönetimi çalışmalarından dolayı kutluyorum. Birlikte bir genel seçim geçirdik. Bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Bugün iki adayımız yarışacak. Burada kaybeden olmayacak. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacak. Bunu asla unutmamalıyız.

Cumhurbaşkanlığı seçimi geçirdik sizlerle beraber. Kırklareli örgütü olarak örgütümüzle uyum içerisinde çalıştık. Ancak Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamadık. Ama Kırklareli örgütü olarak, Kırklareli halkına ben buradan teşekkür etmek istiyorum. Milletvekilliği oy oranında Türkiye'de birinci olduk. Şimdi önümüzde bir yerel seçim var. Aynı başarıyı önümüzde yapılacak olan yerel seçimlerde de göstermenizi diliyorum. Kim seçilirse seçilsin. Bizim her bir parti üyesi arkadaşımıza ihtiyacımız var. Sadece seçilmişler yeterli değil, bizim en büyük gücümüz Cumhuriyet Halk Partisi üyesi arkadaşlar. Bizler dışarıda ne kadar birlik, beraberlik içerisinde olursak, seçim çalışmalarında ne kadar kalabalık birlikte çalışırsak ve biz ne kadar kalabalık olursak, ne kadar coşkulu olursak, kazanacağımıza inanırsak halkımızın da tercihi bu yönde oluyor. Bunu önümüzdeki yerel seçimde lütfen gerçekleştirelim. Bugün kim seçilirse seçilsin birbirimizi kırmayalım, kimseyi ötekileştirmeyelim.  Cumhuriyet Halk Partisi'nin her bir üyesine ihtiyaç var.

Kuvayi Milliye ruhuyla kurulmuş savaş meydanlarında kurulmuş bir partiyiz. Bu partinin her bir ferdi eşittir. Lütfen kimse kırıcı kelimelerde bulunmasın. Esnafımızda, avukatımızla, doktorumuzla, işçimizle, memurumuzla, emeklimizle hepsi bizim arkadaşlar. Biz bir arada olursak önümüzde hiçbir engel kalmaz.

Biz cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamadık. Ancak umudumuzu asla kaybetmedik. Ve ben inanıyorum ki yerel seçimde Kırklareli, Trakya ve büyükşehirleri alarak, bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağımıza bugünden inanıyorum. Buna inanmazsak başarma şansımız yok. Buna önce inanmalıyız. Ben bugün burada gerçekleşecek kongrede seçilecek arkadaşlarıma başarılar diliyorum.” (Ferdi Kurtbayram)

Editör: Emrah Yıldırım