Kırklareli Üniversitesi, Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü ve Yaşlı Bakım Teknikerleri Derneği işbirliğinde yürütülen “Sağlık Evde Başlarprojesinin 2023-2024 Bahar Yılı Kapanış Töreni, III. Merkezi Derslik Binası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Törene Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Cerit, proje yetkilileri, üniversitenin akademik ve idari personeli ile projede gönüllü olarak görev alan öğrenciler katıldı.

Program, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantıda üniversitenin Toplumla İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Mustafa Helvacı projeyle ilgili sunum eşliğinde bilgiler paylaştı. Helvacı sunumunda Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünden 71,  Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Programından da 60 öğrencinin katılımıyla 327 aileye 981 ziyaret gerçekleştirildiğini söyledi. “Sağlık Evde Başlar” projesinin resmi ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapılarak gerek toplumun dezavantajlı kesimlerine, gerekse öğrencilerin mesleki gelişimlerine önemli katkılar sağladığını belirtti.

Byhi Gr 4 06 2024 763D5

Toplantıda Rektör Prof. Dr. Şengörürde bir konuşma yaptı. Şengörür konuşmasında üniversite olarak topluma karşı sosyal sorumluluklarının olduğu bilinciyle hareket ettiklerini belirterek bu kapsamda Toplumla İlişkiler Koordinatörlüğünü kurduklarını ve sosyal sorumluluk çalışmalarında kurumsallaşmaya gittiklerini ifade etti. Akademisyenler ve öğrenciler ile ilgili birimlerin katkılarıyla topluma dokunabilmek ve toplumla içi içe bir üniversite olmak gayesiyle  “Sağlık Evde Başlar” projesi gibi birçok projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Şengörür, ayrıca Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde yürütülmüş olan Avrupa Birliği eğitim ve gençlik programları çerçevesinde desteklenen E-Care Evde Palyatif Bakım için Açık ve Uzaktan Eğitim projesi ile Nesiller Arası Gelişim Merkezi (NEGEM) Projelerinden örnekler vererek sosyal sorumluluk çalışmalarının önemine işaret etti.

Byhi Gr 4 06 2024 C7028

Bulaşıcı Hastalıklarla Erken Mücadele Dönemi Bulaşıcı Hastalıklarla Erken Mücadele Dönemi

Rektör Şengörür’ün konuşmasının ardından projede görev alan akademisyenler ve öğrencilere katılım belgeleri takdim edildi.

“Sağlık Evde Başlar” projesi 2024- 2025 Akademik takviminde de devam edecek.

Muhabir: Volkan Abuy