Basın İlan Kurumu 1 Nisan 2023 tarihi itibariyle internet haber sitelerine resmi ilan yayınlama hakkını yürürlüğe sokmuş, tüm kriter ve prosedürleri tam anlamıyla yerine getiren web siteleri, yaptıkları işin karşılığını almaya başlamışlardı.

Yaşanan dijital dönüşüm ile basın sektörü adeta rahat bir nefes aldı. Ancak yaşanan bu yeni süreçle birlikte, kolay yoldan kazanç sağlamaya çalışanların da maskesi düştü. Sahte trafik verileri ile yoluna devam edenlerin planları su yüzüne çıktı.

Basın İlan Kurumu’nun oluşturduğu teknik altyapı, tüm gerçekleri ortaya çıkardı… Bu kapsamda son günlerde, sitelere sahte trafik sağlayan firma ile bir gazetecinin diyaloğu sosyal medyada gündem oldu. İnternet haber sitelerine sahte trafik sağlamayı vadeden firma yetkilisinin telefon görüşmesi, büyük yankı uyandırdı.

WhatsApp gruplarında paylaşılan görüşmeye ait ses kaydında; firma temsilcisi, Basın İlan Kurumu’nun sistemine müdahale etmekte zorlandıklarını, sorunu bir türlü çözemediklerini açık açık söylüyor. Böylece Basın İlan Kurumunun kurduğu takip sisteminin ne kadar başarılı olduğu da gün yüzüne çıktı.

Bilindiği gibi, internet haber sitelerinin Basın İlan Kurumu’ndan resmi ilan alabilmesi için, personel şartı, zorunlu içerik şartı, ziyaretçi sayısı, görüntülenme sayısı gibi bazı kriterleri yerine getirmesi gerekiyor. Bu kriterleri yerine getiremeyen resmi ilan ve reklam yayınlayamıyor. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi