Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü akademisyenleri Kırklareli Üniversitesi’ni ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür ile görüştü.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen görüşmede, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meryem Çamur Demir, Mühendislik Fakültesi Dekanı Erol Türkeş ve Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice Şanlıdere Aloğlu, Sakarya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Suzan Öztürk Yılmaz ve beraberinde Prof. Dr. Serap Coşansu Akdemir, Prof. Dr. Omca Demirkol, Doç. Dr. Serpil Öztürk Muti, Doç. Dr. Oktay Yemiş, Doç. Dr. Ayşe Avcı, Dr. Öğr. Üyesi İnci Cerit ve Arş Gör. Dr. Elif Sezer yer aldı.

Byhi Gr 15 01 2024 9Bd79

Görüşmenin ardından Senato Toplantı Salonunda Dr. Öğr. Üyesi İnci Cerit üniversiteleri hakkında bilgiler aktardı. Kırklareli Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Gıda Ar-Ge İnovasyon ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hatice Şanlıdere Aloğlu gıda alanında yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Başkanı Öğr. Gör. Çiğdem Ovacı Beji de Kırklareli Üniversitesini tanıtan bir sunum gerçekleştirdi.

Byhi Gr 15 01 2024 35259

Ziyaretin devamında konuk heyete Trakya Bölgesi Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağı, Mühendislik Fakültesi Laboratuvarı, Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Gıda İhtisaslaşma Pilot Tesisi gezdirilerek, gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verildi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi