31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla Kırklareli Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde hizmet verecek olan Sigara Bırakma Polikliniğinin açılışı gerçekleştirildi. Açılış Törenine; Vali Birol Ekici, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Cerit, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Kürşad Yamaner, Yeşilay Şube Başkanı Aslı Karakahya, Kırklareli Kanser Savaş Derneği Başkanı Remzi Berkel ve sağlık çalışanları katıldı.

Programda ilk olarak aldığı eğitimin ardından sigara bıraktırma konusunda uzmanlığını alan ve poliklinikte hizmet verecek olan Dr. Sermin Günay konuştu. Günay konuşmasında; “İl Sağlık Müdürlüğünün gönderimiyle sağlık bakanlığının eğitimine katıldık. Yüz yüze ve online eğitimler aldık. Bu eğitimin ardından Kırklareli halkına elimden geldiğince yardımcı olmak istiyorum” dedi.

Dr. Günay’ın ardından Yeşilay Şube Başkanı Aslı Karakahya, Kanser Savaş Derneği Başkanı Remzi Berkel ve Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Kürşad Yamaner konuştu.

22Fc1Dbb 3297 4803 Aa20 Df7Df9198406

Türkiye Sigara İçme Oranında İkinci

İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit konuşmasına Sigara Bırakma Polikliniğinin Kırklareli’ne hayırlı olması temennisi ile başladı. Sigara ve zararları hakkındaki verileri de paylaşan Cerit, sadece sigara içenlerin değil sigara içenlerin yanında bulunan pasif içicilerin de zarar gördüğünün altını çizdi. Türkiye’nin Avrupa ülkeleri arasında sigara içme konusunda ikinci sırada olduğunu söyleyen Müdür Cerit, ülke genelinde ki sigara ve sigaraya bağlı olarak binlerce insanın yaşamını yitirdiğini ifade etti. 2023 yılında ilimizde Sigarayı Bırakma Polikliniklerine 653 vatandaşın başvurduğunu dile getiren Müdür Cerit, bu yıl ise 204 kişinin başvuruda bulunduğunu vurguladı.

C88A6F35 Aec8 481B 97Bd 646C5C442903

Son olarak Vali Birol Ekici konuşma gerçekleştirdi. Geçmiş yıllarda sigara içmenin özendirilen bir şey olduğunu belirten Vali Ekici, şimdi gelinen noktada reklamların kaldırılması kapalı alan sigara yasaklarının sigara içilmesi konusunda ciddi duyarlılıkları sağladığını ifade etti. Gelecekte de el birliği ile çalışarak sigaranın zararlarının anlatılmasını isteyen Vali Ekici; “Kimseden bizi düzeltmesini beklememeliyiz. Sigarayı bırakma konusunda adım atmaya çağırıyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Kırklareli Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği açıldı. Açılışın ardından ise sigarayı bırakan sağlık çalışanları ve vatandaşlara belge takdim edildi.

Muhabir: Volkan Abuy