Kış lastiğini tercih etmeyenlerin büyük çoğunluğu, bulunduğu ildeki kış şartlarının sert geçmemesini sebep gösterirken, lastik fiyatlarının pahalılığı nedeniyle kış lastiği tercih etmeyenlerin oranı ise %20’nin üzerinde seyrediyor.

 Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yoldaki araçlar için riskler de artıyor. Kar ve don, lastiklerin performansını etkiliyor. Lastikler yolu tam kavrayamadığında kazalar meydana geliyor. Bu kazaları engelleyebilmek için kış lastiği kullanmak hayati önem taşıyor. Ticari araçlarda her yıl 1 Aralık - 1 Nisan arasında uygulanan kış lastiği zorunluluğu hava şartları nedeniyle bu yıl için İstanbul’da 25 Kasım’a çekildi. Kış lastiği olmayanların da kış koşullarında daha fazla yol tutuşu ve daha kısa fren mesafesi sağladığı için kış lastiği edinmesi önemli.

 4 Lastiğin Tamamının Kış Şartlarına Uygun Şekilde Kullanılması Çok Önemli

4 mevsim lastiği tercih eden sürücülerin %68,7’sinin kış sert geçmediği için bu lastiklerin tercih ettiğini belirtiyor. Lastikler, farklı hava koşullarında tam verimle çalışabilmesi için mevsimine uygun seçilmesi gerektiğini kaydeden yetkililer, kış lastiği kullanımının hayati derecede önem taşıdığını belirtti. Kış lastikleri, özellikle karlı ve buzlu havalarda daha iyi yol tutuşu ve güvenlik sağlıyor. Ayrıca araçta kaliteli bir fren performansı için 4 lastiğin tamamının kış şartlarına uygun şekilde kullanılması çok önemli olduğu belirtiliyor. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi