30 Kasım-3 Aralık tarihlerini kapsayan, Kırklareli 3. Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi ve Otomotiv Fuarı bugün törenle açıldı. Kırklareli Belediyesi Kapalı Pazar ve Fuar Alanında saat 14.00’de gerçekleşen açılış törenine yoğun bir katılım oldu.

Programa; Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik’in yanı sıra; Kırklareli Valisi Birol Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bülent Şengörür, Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Başkan Yardımcısı, Rumeli Hardaliye Genel Koordinatörü Hikmet Yıldırım, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, Belediye Başkanları, siyasiler, STK Temsilcileri, Oda Başkanları ve vatandaşlar katılım gösterdiler.

3f4a6a95-533c-4db5-9f93-5a301ac45b54

Saygı duruşunun gerçekleşmesi ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından programda açılış konuşmalarına geçildi.

Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel yaptığı konuşmada fuarda Makedonya, Kosova, Moldova, Romanya’dan temsilciler olduğunu söyleyerek artık Kırklareli’nde gerçekleşen bu fuarın uluslararası bir hale geldiğini dile getirdi. Altıntel ayrıca gelecek yıl Rusya, Ukrayna, Belçika gibi pek çok ülkeden katılımın olacağını, Kırklareli’nin bu tür çalışmalar ve tüm paydaşların ortaklığıyla marka şehir haline geleceğini sözlerine ekledi.

Altıntel’in ardından kürsüye Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu geldi. Kesimoğlu Kırklareli Kapalı Pazar Yeri ve Fuar Alanında böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Fuarın ilk yılından bu yana büyük gelişim kat ettiğini kaydeden Kesimoğlu, Kırklareli’ni her alanda ileriye götürmek için çalıştıklarını söyledi.

5c8bdad0-a27e-43ae-909e-99cb6eb21cbd

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da konuşmasında, fuarın hayırlı olmasını temenni etti.

Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik ise Kırklareli’nin böyle bir fuara ev sahipliği yapmasının sevindirici olduğunu kaydetti. Çelik, Trakya'nın uzun zamandır hayvancılık alanında ari bölge olduğunu ve tarım alanında önemli çalışmalar gerçekleştirildiğinin altını çizdi.

Son olarak kürsüye Kırklareli Valisi Birol Ekici davet edildi. Üretim, sanayi, tarım ve hayvancılık açısından Trakya ve Kırklareli’nin önemini vurgulayan Vali Ekici “Trakya olarak ayçiçeğinin yüzde 65 ini buğdayın yüzde 15’ini biz karşılıyoruz. Türkiye’de üretimi dünya gıda güvenliği açısından oldukça önemli stratejik ürünleri üretiyoruz. Çok öncü ürünlerimiz var. Türkiye’de Kırklareli olarak embriyo transferiyle hayvancılık yapan bir şehiriz. Çevreci üretimiyle öne çıkan, biyoteknoloji ile ilaç üreten bir şehiriz. 110 firması bulunan organize sanayi bölgesinde; gıda, hayvancılık, otomotiv, tarımsal ürünlerin üretiminin yer alması, burada 90 tane fabrikada modern teknolojiye dayalı üretimlerin yapılması şehrimizi oldukça öne çıkarıyor” şeklinde konuştu. Ekici konuşmasında fuarın ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni etti.

Yapılan konuşmalarının ardından açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra tüm konuklar fuardaki stantları ziyaret ederek, sergi alanlarında incelemelerde bulundular.

Kırklareli 3. Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi ve Otomotiv Fuarı 3 Aralık’a kadar halka açık olacak. (Ferdi Kurtbayram)

a45302a5-6b55-4911-a815-db11e3f225c5

5a4960af-44cc-4fe9-bcbe-fab1ca4919a513789426-862c-42a8-836b-f1aa2d6533ac6e84b7be-fb3d-4179-a12b-f40a95bc447e

Editör: Ferdi Kurtbayram