Kırklareli Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer ve İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun'un katılımlarıyla, Rektörlük Kültür Merkezinde "HİKMET" projesi açılış ve tanıtım toplantısı yapıldı.

Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl başlatılan HİKMET projesine Türkiye'nin seçkin 22 Anadolu İmam Hatip Lisesi arasına girerek pilot okul oldu.

DSC_0627

İl Milli Eğitim Müdürü Özefsun programda yaptığı konuşmasında; “Bugün burada açılışını yaptığımız ve Bakanlığımız Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ve Türkiye genelinde seçilmiş 22 pilot okulda gerçekleşecek olan HİKMET Projesi’nin amacı Anadolu İmam Hatip Liselerinde öğrencilerimizin Türkiye Yüzyılı vizyonu perspektifinde yetişmelerini, gelişmelerini ve kariyer planlamalarını sağlamaktır. Bu seçkin projeyi yürütmek üzere seçilen 22 pilot okulun içerisinde Valimiz Sayın Birol Ekici’nin öncülüğü ile Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi’ de yer almaktadır” dedi.

Hızırbey Aracı Yollara Çıkmak İstiyor

Programda ayrıca okul öğrencileri Salim Şen, Ayetullah Bulut ve Erkan Kuş’un bir süredir üzerinde çalıştıkları “Hızırbey” isimli elektrikli araç projesi de tanıtıldı. Okul Müdürü Cahit Tosun önderliğinde 2022 yılında kurulan Teknofest ekibi, vakit kaybetmeden çalışmalarına başlamış ve araçlarını tasarlamışlar.

Hızırbey Teknoloji Takımı, aracın yapım sürecini anlatırken zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı. Tasarladıkları elektrikli araçlarının hareket ettiğini görünce büyük bir sevinç ve coşku yaşadıklarını belirten takım bu projenin kendileri için büyük bir anlam ifade ettiğini de belirttiler. Öğrenciler, aracın test sürüşü videolarını da katılımcılarla paylaştılar.

DSC_0631

Destek Bekliyorlar

İskeletin neredeyse tamamlandığını, aracın dış kabuğunun ise fiberglastan yapmayı planladıklarını belirten Hızırbey takımı, projelerini tamamlamak için desteğe ihtiyaç duyduklarını da kaydettiler. “Kim bilir belki bir gün TOGG’a rakip oluruz” diyen genç girişimci takıma, her anlamda yardımcı ve destek olmak isteyenler Okul Müdürü Cahit Tosun ile iletişime geçebilirler. (Ferdi Kurtbayram)

DSC_0616DSC_0643DSC_0614DSC_0645

Editör: Ferdi Kurtbayram