Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü atölyelerinde her yıl belirlenen tema konuları kapsamında binbir emekle yüzlerce ürün üretiliyor. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören bu ürünler olgunlaşma enstitüsü mağazalarında satışa sunuluyor.

Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü de bu ürünlerin fikrî ve sınai mülkiyet haklarının korunması adına birçok çalışma gerçekleştiriyor.

Son olarak 260 ürün için yapılan tescil başvurusu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından kabul edildi. Aynı zamanda “Kırklareli Poyralı Dokuması” için coğrafi işaret başvurusunda bulunuldu.

Konuyla ilgili olarak gazetemize bilgilendirmelerde bulunan Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü Esin Ataseven tescil başvurularının kabul edilmesini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

El emeği göz nuru ürünlerin üretilmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini sunan Müdür Ataseven yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü atölyelerinde her yıl belirlenen tema konuları kapsamında birçok ürün üretilmektedir. Üretilen bu ürünlerin fikrî ve sınai mülkiyet haklarının korunması adına, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuruda bulunarak patentleri alınmaktadır. Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü 260 ürünün tasarım tescilini almış ve Kırklareli Poyralı Dokuması için coğrafi işaret başvurusunda bulunmuştur.

11 Aralık 2023 tarihinde, Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezinde Kırklareli-Edirne İlleri Sınai Mülkiyet Ödülleri ve Sınai Mülkiyet Eğitim Semineri açılış töreni gerçekleştirilmiştir. Törende 2018-2022 yılları arasında patent başvuruları kategorisinde Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü ikinci olmuştur.

El emeği göz nuru ürünlerin üretilmesinde emeği geçen Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsünü tebrik eder, şehrimiz Kırklareli ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz.” (Güfte Çanlı)

Editör: Güfte Çanlı