Lüleburgaz; Evde Çıkan Yangın Korkuttu Lüleburgaz; Evde Çıkan Yangın Korkuttu

Vali Birol Ekici, Türk Dil Bayramını yayınladığı mesajla kutladı. Vali Ekici kutlama mesajında; “Dünyanın en köklü ve en zengin dillerinden biri olan Türkçemizin 13 Mayıs 1277’de Karamanoğlu Mehmet Bey’in fermanıyla Anadolu’da ilk kez devlet dili olarak kabul edilmesinin 747. yıl dönümündeyiz.

Dil, bir milletin kimliği, tarihinde meydana gelen maddi ve manevi değerlerinin anlatım aracı olarak nitelendirilmektedir. Bu yönüyle milleti birleştiren, onu ayakta tutan, sürekliliğini sağlayan, milli şuuru besleyen, aidiyet duygusunu veren temel unsurlardandır.

Türkçenin ve Türk milletinin ebediyen var olmasına öncülük etmiş, kültür tarihimize damgasını vuran Karamanoğlu Mehmet Bey’in bize en büyük mirası olan dilimizi korumak ve gelecek nesillere aktarmak boynumuzun borcudur.

Dolayısıyla Türkçemizi, kurallarına uygun kullanmamız, geliştirmemiz, yaygınlaştırmamız ve gelecek nesillere ulaştırmamız konusunda hepimize önemli sorumluluklar düşmektedir.

Bu sorumluluklarımızı yerine getirirken Türkçemizi doğru ve güzel konuşmaya ve yazmaya özen göstermeli; dil yanlışlarından sakınılması hususunda duyarlı olmalıyız. Türkçemizi sanat, edebiyat, bilim ve eğitim dili olarak daha yükseklere taşımalı, yabancı kelime istilasına karşı korumalı ve edebi eserlerle itibarını yükseltmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Türk Dil Bayramı’nı kutlar, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Karamanoğlu Mehmet Bey’e ve dilimizin gelişmesini, zenginleşerek bugünkü seviyeye ulaşmasını sağlayan herkese şükranlarımı sunuyor, aramızdan ayrılanları saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi