Beyza Çam… 24 yaşında…

Gerçekleşen ön seçim sonucunda Cumhuriyet Halk Partisi’nden İl Genel Meclis üyesi, üçüncü sıra adayı oldu…

31 Mart’ta seçilmesi halinde Kırklareli’nin, hatta belki de tüm Türkiye’nin en genç kadın meclis üyesi olacak…

Çam ile Alternatif Ailesi olarak bir araya geldik…

Neden aday oldu? Hayata geçirmek istedikleri neler? Hepsini konuştuk…

Yaş ortalamasının yüksek olduğu İl Genel Meclisinde, bir değişim rüzgârından yana Beyza Çam… Yapmak istedikleri de var elbette… Ama önemle ekliyor; “Heyecanlıyım. Daha yolun başındayım. Önümüzdeki iki ay çok önemli… Çok çalışmalıyız” diyor…

51F6C29B Fbfd 4Ca8 B3Cd Ed70F73312C8

“Seçim Otobüslerinde Büyüdüm”

Tüm sorularımızı samimiyetle cevaplıyor, genç siyasetçi…

İlk olarak kendisini şu cümlelerle tanıtıyor;

“1999 Kırklareli doğumluyum. 24 yaşındayım. Liseyi Kırklareli Anadolu Lisesi’nde okudum. Normalde; Kocaeli Üniversitesi, Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencisiydim. Ama daha sonra farklı amaçlarım olduğunu hissettiğim için devam etmedim, buraya geri geldim. Anadolu Üniversitesi’nde iki yıllık Adalet ön lisans bölümünü bitirdim. Şu anda da halen İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi Kamu Yönetimi lisans eğitimime devam etmekteyim. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi’nde Medya ve İletişim bölümünde öğrenim görüyorum. Bir medya firmasının bünyesinde de fotoğrafçılıkla uğraşıyorum.”

Çok küçük yaştan beri Cumhuriyet Halk Partisinin içinde olduğunu belirten Beyza Çam şöyle devam ediyor; “Annem daha 18 yaşına girdiği andan itibaren, aktif bir şekilde partide görev almış. Ben de biraz onun yolundan gidiyorum. 3-4 yaşlarından itibaren seçim otobüslerinde büyüdüm adeta… O Yüzden CHP ailesinin bir parçasıyım uzun yıllardır. Şu anda da hâlihazırda Gençlik Kolları Merkez İlçe Yönetiminde, İlçe Sekreteri olarak görev yapmaktayım. 2022 yılının başından beri de parti okuluna bağlı, parti eğitmeni görevime devam ediyorum. Okul sorumluluğundan, sandık görevlisine kadar pek çok yerel ve genel seçimlerde görev aldım. Yaşım küçük de olsa uzun yıllardır parti içerisindeyim aslında…”

“Şansımı Denemek İstedim”

İl Genel Meclis üyeliğine aday olma sürecinden de bahseden Çam, söyleşimizi şu cümlelerle sürdürüyor; “Zaten uzun zamandır partide aktif görevlerde yer aldığım için hep elimi taşın altına koymak, mücadele etmekten yanaydım. Aday adaylığı süreci başladığında da, ‘Ben bu şehre nasıl daha fazla destek olabilirim, neler yapabilirim?’ diye düşündüm. Evet, genç bir adayım. Belki çok yolun başındayım. Belki çok fazla bilgi birikimim olmayabilir diğer adaylarımız kadar… Ama inanılmaz bir heyecanla girdim bu yola. Düşündüm, kendimi cesaretlendirdim ve bir şansımı denemek istedim. Böylelikle aday adaylığı başvurumu yaptım.

Şansım da yaver gitti. Çok fazla bilgi, birikimi olan insanlarla birlikte yer aldım çünkü. Çok güzel insanlarla tanışma fırsatı da buldum bu süreçte. Herkese çok teşekkür ediyorum emekleri için. Bu kazananın veya kaybedenin olduğu bir yarış değil. Herkes partimiz, şehrimiz, ülkemiz adına bir şeyler yapmak istiyor.”

02-46

“Ön Seçim Çok Kıymetli”

İl Genel Meclis üyesi adaylarının ön seçimle belirlenmesini ‘çok doğru bir yöntem’ olarak ifade eden Beyza Çam; “Cumhuriyet Halk Partisi’nin en çok savunduğu şeylerden birisi de; demokrasi. O yüzden parti içi demokrasi de bence çok önemli. Herkese adil, eşit şartlarda yarışma şansı tanındı. Ayrıca ön seçimle parti üyelerimizi sürece daha fazla dâhil etmiş olduk. Hem demokrasi anlamında, hem de üyelere daha fazla söz hakkı tanıması noktasında ön seçimi çok kıymetli buluyorum” şeklinde konuştu.

“İşin İçine Gençlerin De Dahil Olması Lazım”

Adaylık sürecinde çok olumlu tepkilerle karşılaştığını kaydeden Çam; “Partimizde belli başlı kalıplaşmış isimler var, parti büyüklerimiz var. Onlarla bir arada olmaktan çok mutluyuz. Kendilerinden öğrenecek çok şeyimiz var. Ama bir değişim rüzgârı da gerekiyor. İşin içine gençlerin de dahil olması lazım. Çünkü geleceğe ayak uydurmamız şart. O yüzden bu süreçte herkesten çok olumlu tepkiler aldım. Çok insanın desteğini gördüm. Herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“İnanılmaz Bir Talan Var”

Seçilmesi halinde yapmak istediklerini de konuştuğumuz sohbetimizde Çam özellikle bölgemizin doğasına verilen zarara dikkat çekiyor. Çam “Şehrimizin devam eden belli başlı bazı problemleri var. Ben açıkçası bu şehrin doğasına, kültürüne, tarihine çok daha fazla sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum. Örneğin şu anda Istrancalar’da inanılmaz bir talan var. Turizm sahası adı altında pek çok alan imara açılıyor. Köyler enerji santralleriyle mücadele etmeye çalışıyor. Yine bölgemizdeki taş ocaklarının sayısı her geçen gün artıyor. Dolayısıyla öncelikli hedeflerimizden birisinin var olan varlıklarımızı korumak, savunmak olduğuna inanıyorum. Çünkü doğa ile işbirliği içinde çalışmadan, yaşamı savunmadan maalesef var olamayız. Bununla birlikte bölgemizdeki verimli tarım arazilerini göz önünde bulundurduğumuzda, çiftçilerimizin desteklenmesi gerektiği de büyük önem taşıyor. Bir yandan ilimiz sanayi kolunda da hızla gelişim gösteriyor. Bu süreçte bölgenin varlıklarını, doğal yaşamını, insanlarını, hayvanlarını, tek bir bitkisini bile düşünerek, daha sürdürülebilir planlar yapmayı çok önemli buluyorum” ifadelerini kullandı.

“Mücadelemiz Daha Yeni Başlıyor”

Gençlerin de sürece dahil olması noktasında projeler üretmek istediğini vurgulayan Beyza Çam röportajımızı şu sözlerle noktalıyor; “Eğer seçilirsem Kırklareli için özverili bir şekilde çalışacağımın sözünü veriyorum. Mücadelemiz daha yeni başlıyor. 31 Mart’a kadar uzun ama çok hızlı geçecek bir süreç var. Gerçekten el birliği ile çalışarak güzel işler yapabileceğimize inanıyorum. 31 Mart’ta kazanan sadece partimiz değil, tüm Kırklareli olacak.”

31 Mart 2024 tarihinde sonuç ne olur şu an bilinmez ama belki de 1 Nisan tarihinde Türkiye’nin en genç kadın İl Genel Meclis üyesi Kırklareli’nde görev yapmaya başlayacak... (Ferdi Kurtbayram)

D S C 0060

Editör: Ferdi Kurtbayram