Kurban Bayramı 16 Haziran’da başlıyor. Kırklareli Tarım ve Orman Müdürlüğü de Kurban Bayramı öncesinde üreticilerin dikkat etmesi gerekenlerle alakalı bilgilendirmede bulundu.

Özellikle hijyen ve hastalıklarla alakalı uyarıda bulunularak; “Kurban Bayramının yaklaşıyor olması sebebi ile işletmelerinizde hareketliliğin artacağını da göz önüne alarak, Biyogüvenlik tedbirlerine uymanız önem arz etmektedir.

Thumbs B C F83Af46053Eaab74584B2350894F5D58

İşletmelerinize; yem araçları, celepler, hayvan nakil araçları, kırkımcılar ve alet ekipmanlarının girişlerinde mutlaka dezenfeksiyon işlemlerini gerçekleştiriniz.

Yeni hayvan alımlarında işletmenizde bulunan hayvanlara karıştırmadan önce en az 21 gün ayrı yerde bulundurarak karantina tedbirlerini uygulayınız.

İşletmelerinizin ve ahır/ağıllarınızın girişlerinde mutlaka dezenfektan madde (1/10 sulandırılmış çamaşır suyu, sönmemiş kireç vb., dezenfeksiyon havuzu) bulundurunuz” ifadeleri kullanıldı.

Alınacak tedbirlerin üreticiler için öneminden bahsedilerek; “İl/İlçe Müdürlüğünde görevli personelin işletmelerinizde gerçekleştireceği aşılama uygulamalarında gerekli kolaylığı sağlayınız.

Alacağınız bu tedbirler hayvanlarınızın sağlığını koruyacak ve kazancınızı arttıracaktır” cümleleri sarf edildi.

Muhabir: Volkan Abuy