İlaçlama ve Dezenfekte İşlemleri Titizlikle Sürüyor İlaçlama ve Dezenfekte İşlemleri Titizlikle Sürüyor

Yaşadığımız çevreyi korumanın ve geleceğe bırakmanın öneminden bahseden Vali Ekici, “ Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda, çevre kirliliğine dikkat çekmek, kirlenmeyi önleyecek çözüm yolları aramak ve yaşam alanlarının korunması için farkındalık yaratmak amacıyla 1972 yılında alınan kararla 5 Haziran “Dünya Çevre Günü” olarak kabul edilmiştir. Bu tarihten itibaren Dünya Çevre Günü, ülkemizde de dünya çevre korumacılığının yaygınlaştırılması, iyileştirilmesi ve bilinçli bir katılımın sağlanması amacıyla evrensel bilinçlendirme günü olarak kabul edilmiş ve bu yönde çalışmalar yapılmıştır.

Yaşadığımız çevreyi bir emanet olarak görüp korumak ve istikbale bırakmak hepimizin ortak görev ve sorumluğudur. Bu şuurla, var olan tabiî zenginliğin korunmasına ve doğal kaynakların sürdürülebilir kalkınma yaklaşımıyla yönetilmesine imkân sağlayacak tedbirleri hayata geçirmek, bizler için hayati öneme sahiptir. Doğaya saygılı, çevreye duyarlı, israf yerine kanaati esas alan bir tüketim anlayışını toplumsal hayatta yerleştirmemiz gerekmektedir.  Çevre kirliliği ile mücadele etmek, çevreyi korumak, doğayla uyum içerisinde yaşamak bir kurumun, kuruluşun görevi değil, her bireyin asli görevleri arasındadır. Hepimiz, bu konudaki duyarlılığımızı artırıp üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz. Zira tabiatımızın bize bir miras değil, gelecek adına sahip çıkmamız gereken bir emanet olduğunu unutmamalıyız.

2 Dünya Çevre Günü

İnsan ve doğa arasında tabii dengeyi korumak amacıyla, doğal kaynaklara zarar vermeden, teknolojiyi ilerletmenin, kaynakların bilinçli olarak tüketilmesinin ve gelecek nesillerin ihtiyaçlarının karşılanmasına imkan verecek şekilde bugünün ve geleceğin yaşamını planlanmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, vatandaşlarımızın güzel, temiz bir çevrede mutlu ve sağlıklı bir ömür geçirmelerini diliyorum.” ifadelerine yer verdi. 

Editör: Haber Merkezi