Kırklareli Valisi Birol Ekici, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Kırklareli İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi’nde basın mensupları ile bir araya geldi. Programda gazetecilerin anlamlı gününü tebrik eden Vali Ekici aynı zamanda istek ve taleplerini dinledi. Ekici program sonunda “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Basın Gözüyle Kırklareli” isimli fotoğraf yarışmasında kategorilerine göre dereceye giren basın mensuplarına plaketlerini takdim etti.

2-229

Programa Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Alternatif Gazetesi İmtiyaz Sahibi Emrah Yıldırım, Alternatif Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Erhan Baycan, www.alternatifgazetesi.com Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ferdi Kurtbayram, www.alternatifgazetesi.com Haber Muhabiri Güfte Çanlı, Alternatif Gazetesi Muhabirleri; Serhat Ünver İle Seda Nur Örçer de katılım sağladı.

Oldukça keyifli bir ortamda geçen kahvaltı programında bir konuşma gerçekleştiren Kırklareli Valisi Birol Ekici 10 Ocak İdareciler Günü’nde Ankara’da programı olmasından dolayı bugün bir araya geldiklerini ifade etti. Basın mensuplarının çok zor şartlar altında görev yaptığının altını çizen Vali Ekici, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik etti.

3-89

Ekici programda yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü 2 gün önceden tebrik ediyorum. Çünkü 10 Ocak aynı zamanda idareciler günü. Bakanlığımızda bize Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte bir program yaptı. İnşallah bizler de idareciler günümüzü Cumhurbaşkanımızla birlikte kutlama şerefine nail olacağız.

Çok zor şartlar altında görev yapıyorsunuz. Özellikle olağandışı olaylarda sizlerle birlikte oluyor, sizlerin çektikleri zorlukları yakın bir şekilde görüyoruz. Tabi en önemli zorluk gazetecilerin hayatta kalma mücadelesi vermesi. Bu vesileyle Gazze’de yaşanan dramı lanetliyorum. Orada vefat eden 108 gazeteciye de Allah’tan rahmet diliyorum. Zorlu bir göreviniz var. Ancak bu göreviniz olmasa kamuoyu eksik bilgilendirilebilir. Sizin varlığınız demokrasinin ve sivil toplumun gelişimi, halkın doğru bilgilendirilmesi için gerçekten çok önemli.

Sosyal medya terörünün öne çıktığı, yalanın ışık hızıyla tüm dünyayı sarabildiği bu dönemde onurlu bir şekilde çalışan sizleri tebrik ediyorum.  Bugün bizim bu davetimize katılım gösterdiğiniz ve yarışmaya katılım sağladığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. “

Konuşma sonrasında Kırklareli Valisi Birol Ekici  “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Basın Gözüyle Kırklareli” isimli fotoğraf yarışmasında kategorilerine göre dereceye giren basın mensuplarına plaketlerini takdim etti. Basın mensuplarını tebrik eden Vali Ekici başarılarının devamını diledi.

4-52

İşte Dereceye Giren İsimler

1. Doğa Kategorisi - Aleyna Şeyma Darcanlı - Manşet Haber Gazetesi

2. Video ve Kültür Kategorisi - Özgün Tiran- Anadolu Ajansı       

3. Yaşam Kategorisi - Ufuk Ertop – Anadolu Ajansı         

4. Meslekler Kategorisi - Hüseyin Çanlı – İhlas Haber Ajansı

5.Şehir Kategorisi -  Ecem Sena Erbil – Kırklareli Gazetesi

6. İnsan Kategorisi - Güfte Çanlı – Alternatif Gazetesi

7. Eğitim Kategorisi - Mustafa Karakaya - Görünüm Gazetesi.

Plaket takdimi sonrasında Kırklareli Valisi Birol Ekici basın mensupları ile bir süre sohbet ederek istek ve taleplerini dinledi. (Kadir Sinici) 

Editör: Kadir Sinici