Vatan Partisi Kırklareli İl Başkanı Erdal Demirkan yaptığı yazılı açıklamada; “Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gösterilmek istenen ‘Kanun Hükmü’ isimli belgeselle mağduriyet edebiyatı üzerinden terör örgütleri haklılaştırılmaya, terör destekçilerine meşruiyet kazandırılmaya çalışılmaktadır” dedi.

e0044010-a65f-4c84-b5ab-dfdd19c60040

Başkan Demirkan, Vatan Partisi Kırklareli İl Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamanın devamında da; “Dünyanın hiçbir yerinde terör örgütlerinin propagandasına izin verilmez. Terör propagandası sanata özgürlük kapsamında değerlendirilemez. Sansüre karşı çıkma bahanesiyle milli devletimizi hedef almak masumlaştırılamaz.

15 Temmuz 2016’ daki hain FETÖ darbe girişimi sonrasında çıkartılan kanun hükmündeki kararnamelerle yüzbinlerce FETÖ, PKK ve benzeri terör örgütü sempatizanı yuvalandıkları devlet kurumlarından atılmıştır. Devletimiz Amerikan derin devleti tarafından yerleştirilen Gladyo’dan temizlenmiştir. Kanun hükmünde kararnamelere karşı yapılan yıkıcı propaganda terör örgütleriyle mücadeleyi zayıflatmayı amaçlamaktadır.

Altmış yıllık tarihiyle Türk sinemasının en köklü film festivali olan Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin terör örgütü propagandalarına alet edilmesine izin verilemez. Türk sinemasına emek veren bütün sinema emekçilerimize, oyuncularımıza da Vatan Partisi olarak sesleniyoruz. Batıdan estirilen vatan ve millet düşmanı bu rüzgâra teslim olmayın. Sizlerden beklenen, FETÖ’ nün propagandasına alet olmak değil, bu toprakların, cumhuriyetimizin, milletimizin başı dik, cesur aydınları olmanızdır.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ nin de ülkemize karşı sorumlulukları vardır. Büyükşehir Belediyesi FETÖ propagandasına alet olamaz. Alet olursa, alet olursa, bu halkın, Antalyalının belediyesi olamaz.

Önümüzdeki dönem, Yerel seçimlerde FETÖ’ ye, cumhuriyet ve vatan düşmanlarına karşı sanat başta olmak üzere her alanda kale gibi duracak bir Belediyeyi inşa etmek de Vatan Partisi’nin görevidir ve yapacağız.” ifadelerini kullandı. (Basın Bülteni)

Editör: Haber Merkezi