Vize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün  Trakya Kalkınma Ajansı’ndan destek almaya hak kazandığı "Vize'de Akademik Başarıyı Arttırıyoruz. Vazgeçilebilecek Hiçbir Çocuk Yoktur" projesinin imza töreni gerçekleştirildi.

Trakya Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisinde düzenlenen imza töreninde imzalar Vize İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir ve ajans yetkilileri arasında atıldı.

11121123 Whatsappimage20231211At11.33.392

Proje kapsamında Vize’de görev yapan öğretmenler; daha derin ve anlamlı bilgiyi ölçebilme, öğrenme ürünü kadar öğrenme sürecine odaklanabilme, öğrenmeyi motive edebilme, farklı yaklaşım ve materyallerin deneme ve değerlendirme, problem çözme ve bilimsel süreç becerilerini etkin kullanabilme ve geliştirebilme, bilişsel, duyuşsal ve psikomotor boyutlarındaki gelişimleri yoklama özelliğine sahip araçlar geliştirebilme, alternatif değerlendirmelerle, üst düzey düşünme (analiz, sentez ve değerlendirme), problem çözme becerisi geliştirebilme ve gerçek dünyadaki sorunlarla ilgilenmeye yönlendirebilme gibi becerilerini geliştirme fırsatı bulacak.

Bu becerilerini kullanarak eğitim öğretim faaliyetlerini yürüten öğretmenler aracılığıyla öğrenciler de ulusal sınavlara hazırlık sürecinin daha etkin ve verimli geçmesini sağlayacak. Kendine güveni artan öğrenciler; YKS, LGS gibi sınavlarda başarı potansiyellerinin tamamını yansıtacaklar, bu da Vize ilçesinin sınav başarı puanlarında anlamlı bir yükselmeye yardımcı olacak. (Kadir Sinici)

Editör: Kadir Sinici