Kırklareli Şehit Mutlucan Kılıç Spor Lisesi’nde servis sıkıntısı yaşanıyor. Okula sınırlı sayıda servis hizmeti verilmesinden şikâyet eden öğrenci velileri, çocuklarının mağdur durumda kaldığını belirtiyorlar. Antrenmana kalan öğrencilerin servis bulamadıkları için otostop dahi çektiklerini ifade eden veliler, yetkililerden çözüm bekliyorlar.

Kirklareli-devlet-lise-okullari

Okuldan eğitim alan bir öğrenci velisi, web sitemize yaptığı açıklamada; “Öğrencileri okula götüren yalnızca 1 adet servis mevcut. Spor Lisesi olduğu için haliyle okulda antrenmanlara kalıyorlar. Kaldıkları zaman da çocukları evlerine götürecek herhangi bir servis olmuyor. Çocuklar yollarda otostopla evlerine dönmeye çalışıyor” şeklinde konuştu.

Söz konusu güzergaha, Kırklareli Belediyesinin mücavir alanı dışında kaldığı için hizmet götürülemiyor. Görüşlerini aldığımız Kavaklı Taşımacılık ise hem güzergahları olmadığı hem de araç kapasiteleri yeterli gelmediği için okula servis hizmeti sağlayamıyor. Firma, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuruda buılunulması gerektiğini belirtiyor. (Ferdi Kurtbayram)

Editör: Haber Merkezi