Seçim öncesinde, her oyun çok önemli olduğun ifade eden Ateş, çağrısında seçimin çifte vatandaşlar için kritik önem taşıdığını belirtti.

"Bizim İçin Parlamento Seçimleri Önemli"

Daha önce gerçekleşen seçimlerde iki partinin anlaşarak koalisyon hükümeti kurduğunu dile getiren Ateş, 9 aylık süreç sonunda tarafların anlaşamadığını dile getirdi. Siyasi iklimden dolayı seçimden çok önemli bir fırsatın doğduğunun altını çizen Ateş, "Bulgaristan seçimlerinde Parlamento seçimleri bizi ilgilendiriyor. Biz burada altıncı kez gidiyoruz, bildiğiniz gibi. Geçen yıl Nisan ayında bir seçim yapılmıştı ve o zaman bir hükümet kurulmuştu 2 parti ile. Bu iki parti 9 ay birisi 9 ay birisi şeklinde anlaştı ancak 9 ayın sonunda anlaşamadı ve hükümet bozuldu. Ve Bulgaristan Cumhurbaşkanı'nın talimatı ile seçime gidilecek 9 Haziran 2024 tarihinde" dedi.

"Bizim İçin Bulgaristan'da Yaşayanlar Kadar Önemli"

Gerçekleşecek seçimlerde 36 olan milletvekili sayısının artmasının büyük kolaylıklar sağlayacağının altını çize Ateş, "Vatandaşlarımıza çağrımız şu; tekrarlanıyor evet fakat bu seçimlerin bizim için Bulgaristan'da yaşayanlar kadar önemli. 240 milletvekili var ve bunların 36 tanesi Hak ve Özgürlükler Hareketi'nden. Milletvekillerimiz ile iletişim halindeyiz ve vatandaşlarımızın sorunlarını çözüyoruz. Vatandaşlarımız seçime gelmez ve katılmaz ise sayımız düşer. Sayımız düşerse de oradaki söz hakkımız azalır. Bizim amacımız her defasında pes etmeden, seçime katılıyor. Çifte vatandaşlarımız duyarlılar bu konuda" sözlerini dile getirdi.

"Bu Sefer İktidar Ortağı Olabiliriz"

Bu sefer istediğimiz başka bir şey var. Bu defa diyoruz ki, gelirken 18 yaşını doldurmuş yada bölgeye taşınan bizim bilmediğimiz kişileri de getirin. Çünkü bu defa Hak ve Özgürlükler Hareketi Partimizin ikinci parti olmak ihtimali var. Hükümet ortağı olma şansımız var. Bunu ad değerlendirirsek, milletvekili sayımızı arttırırsak, sorunlarımızı ve bize dayatılan zorlukları d aha kolay aşarız.

Kaynak: