Demirköy İlçesi Balaban köyünde asansör sistemi kurarak 20mt. derinlikte kaçak kazı yaparak define arayan 4 kişi Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Demirköy ilçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonla suçüstü yakalandı.

2156309D Ab13 4D59 876E 7760300Afaa1

Operasyonda 43 Adet tarihi dönemlere ait el yazması kitap ve kazı işlemlerinde kullanılan aletlere el konuldu. Konu ile ilgili olarak şüpheliler hakkında İzinsiz Olarak Define Araştırması Yapmak suçundan adli işlemlere başlatıldı.

Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Demirköy ilçe Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, Kırklareli ili Demirköy İlçesi Balaban köyünde S.Y. isimli şahsın evinde kaçak kazı yapıldığına dair bilgi alınması üzerine, 30.05.2024 günü Demirköy Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararına istinaden söz konusu adreste arama yapıldı. Yapılan aramada S.Y, T.T,  E.D ve İ.P. isimli 4 şahsın define bulmak amacıyla asansör sistemi kurmak suretiyle kaçak kazı yaptıkları esnada suçüstü yakalandılar. Yapılan aramada suçta kullanılan,

-43 Adet tarihi dönemlere ait el yazması kitap,

-1 Adet asansör sistemi,

-1 Adet metal arama dedektörü,

-1 Adet El Dedektörü

-1 Adet ip merdiven,

-1 Adet gaz maskesi,

-1 Adet el feneri,

-1 Adet Hilti makinesi,

-5 Adet Cep telefonu ele geçirildi.

Konu ile ilgili olarak şüpheliler hakkında “İzinsiz Olarak Define Araştırması Yapmak” suçundan adli işlemlere başlandı.