Programa Kırklareli Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Cerit, Kırklareli Çevre ve Şehircilik Müdürü Ersoy Canberk, Yeşilay Kırklareli Şube Başkanı Aslı Karakahya katılan isimler arasında yer aldı.

5 Haziran Çarşamba günü saat 9.30'da Karagöz Heykeli'nden başlayan yürüyüş Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'na devam etti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Ersoy Canbek, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törende konuşan Müdür Canberk, 2018 yılında başlayan projede Kırklareli'nde geri dönüşüm oranının yüzde 10'dan yüzde 34'lere yükseldiğini dile getirerek, "Çevre bilincini arttırmak için yapmış olduğumuz etkinliklere yapmış olduğunuz katkılardan dolayı hepinize teşekkür ederim. İlimizde de tüm Türkiye'de olduğu gibi 'Hepimizin Bir Dünyası Var' temasıyla eğlenceli bir şekilde, renkli bir şekilde kutlamaya gayret ediyoruz. Cumhuriyet'in 100. yılında aktif hale getirilmiş Millet Bahçesi'nde gençlerimiz çocuklarımız eğlenerek bu haftanın bugünün önemini, gençlerimizin çevre ile ilgili geleceğe yönelik sürdürülebilir ile ilgili yapmış olduğu çalışmaları halkımız ile paylaştığı ortamı oluşturmuş bulunuyoruz" ifadelerini dile getirdi.

"Son Dönemde Çevrenin Değerini Bir Kez Daha Anladık"

Kırklareli'nin çevre konusunda duyarlı bir şehir olduğunun altını çizen Müdür Canber, "Malum son yıllarda yaşadığımız salgın hastalıklar, iklimde yaşanan değişiklikler hepimizin bir dünyası olduğunu ve bu dünyanın gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması gerektiğini acı bir şekilde gösterdi. Salgın döneminde özellikle çevrenin ve çevre kirliğinin doğanın önemini daha çok anlamış olduk" dedi. Törenin ardından fidan dağıtımı gerçekleştirilerek, buradan Millet Bahçesi'ne geçildi ve yürüyüş programı burada son buldu.

I M G 5570I M G 5575I M G 5561I M G 5568I M G 5552

(Kırklareli Çevre ve Şehircilik Müdürü Ersoy Canberk)​​​​​​​I M G 5560I M G 5532I M G 5533I M G 5501I M G 5510