Kırmızı ve beyaz liste ile başlayan olağan genel kurulda, çoğunluğun sağlanmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurulda, adaylar konuşmalarını yaptı ve ardından gündem maddeleri okunarak kooperatif ortaklarının oylarına sunuldu.
Başkan Adayı Dinçer'den Sert İddialar
S.S. Kırklareli Barajı Sulama Kooperatifi Başkan Adayı İsmail Dinçer, köylerde yasal olmayan şekilde ortaklıkların sona erdirildiğini iddia eden Dinçer, seçilmiş isimlerden oluşan bir kadronun yer aldığını vurguladı.
Başkan Adayı Dinçer konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
"Sizlere Ulaşmaya Çalıştık"
"26.12.2023 tarihinde istenilen tüm bilgi ve belgelerle yapmış olduğum ortaklık başvurum, mevcut yönetim kurulunca hiçbir sebep bildirmeksizin yasa ve kanunlar hiçe sayıldı ve kendi çabamla kabul gördü. Oysa ki sulama kooperatifi 10'uncu maddesine istinaden ortakların giriş istekleri müracaat tarihinden en geç 1 ay içerisinde incelenmeli ve cevap vermeye mecburdur. Fakat, mevcut yönetim bunu yapmamıştır. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarla gece gündüz çalışarak sizlere ulaşmaya çalıştık."
"Başaracağımıza İnandık"
"Sizlerden aldığımız güç ve destekle başaracağımıza inandık. Sulama kooperatifi bir çiftçi kuruluşudur. Çiftçilerimizi ayırt etmeksizin, hizmet etmek zorundadır. Bu kuruluş siz değerli ortakların alın teri, çabaları ve sizlerden aldığı ödemeler ile yönetilmektedir. Hiçbir yönetim bunu kendi başarısı olarak dillendiremez."
"Görevi Bırakacak İddiası"
"Önceliğimiz sulama sistemi olacak. Kuruma bir kepçe ve bir vinç alacağız. Her köyden 1 arkadaşımıza iş imkanı sağlayacağız.
Yakın zamanlarda ikinci ağızlardan duyduğumuz, mevcut isim eğer seçimi başarı ile tamamlarsa ilerleyen günlerde konumunu bir başkasına bırakacağıdır."
S.S. Kırklareli Barajı Sulama Kooperatifi Başkan Adayı Ufuk İn'in genel kurulda yaptığı konuşmada şu ifadeleri dile getirdi;

"İş Yapamaz Halde Aldık İşler Hale Getirdik"

"2020 yılında siz değerli ortaklarımız ile iş yapamaz halde devir aldığımız kooperatifimizi 3 buçuk yılın sonunca borçsuz ve tam kapasite çalışır duruma getirdik. Bu süre zarfında kurumumuzda çalışmakta olan emekliliği hak eden 8 personelimizin tazminatlarını ve tüm haklarını ödemiş bulunmaktayız. Kooperatifimizin hiçbir kurum ve şahsa borcu yoktur. Geçmiş dönemden kalan SS ve vergi borçları sıfırlanmış, kooperatifimiz devletten destek alabilecek konuma gelmiştir."
Bakım Onarım Çalışmaları Devam Ediyor
"Sulama şebekemizi, sulama sezonuna hazırlamak için ana kanallarda temizlik ve ilaçlama işlerini en iyi şekilde yaptık. Sulama şebekemizin bakım ve onarım işlerini yapmayı en iyi şekilde yaptık ve tamamladık. Sulama şebekesi içerisinde bulunan önemli yollarda çalışmamızı sürdürüyoruz.
Emsal kooperatiflerin uygulamalarını ve maliyet bedellerini dikkate alarak belirlemeye gayret ettik."
Raporlar Oy Çokluğu ile Kabul Edildi
S.S. Kırklareli Barajı Sulama Kooperatifi Başkan Adayı Ufuk İn'in beyaz liste ile, S.S. Kırklareli Barajı Sulama Kooperatifi Başkan Adayı İsmail Dinçer'in ise kırmızı liste ile aday olduğu S.S. Kırklareli Barajı Sulama Kooperatifi Olağan Genel Kurul'da sırasıyla denetleme kurulu raporu, bilanço gelir gider raporu okunarak kooperatif ortaklarının çoğunluk oyu ile kabul edildi.
Gündem maddelerinin okunması esnasında, S.S. Kırklareli Barajı Sulama Kooperatifi Başkan Adayı Dinçer; vekalet oy kullanımına tepki gösterdi. Kırklareli Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Temsilcileri, vekalet oy kullanma işleminin kanuna uygun bir uygulama olduğunu hatırlatarak bilgilendirme yaptı. İşleyişin, genel kurul yönetmeliğine uygun şekilde ilerlemesi için program boyunda görev yaptı.
Ardından başkan adaylarının ortak kararı olan saat 13:00'te oy kullanma işlemi başladı. Devam eden oy kullanma işleminin ardından sayım gerçekleştirilecek.