20 Nisan sabah saatlerinde  Karakaş Mahallesi Karakaşbey Sokak'taki kafe olarak kullanılan Geç Osmanlı dönemine ait 2 katlı tarihi binada yangın çıkmıştı. Yaşanan olayda bina kül olurken, sosyal medyada vatandaşlar yangın ile alakalı pek çok yorum yaptılar. Yangının kundaklama ve oranın ranta açılacağından korkan vatandaşlara geçmiş dönem İl Genel Meclis Başkanı Aydın Karakoç cevap verdi.

Trakya'nın En Eski Bayisinden En Modern Hizmet; Günay Vodafone Shop Trakya'nın En Eski Bayisinden En Modern Hizmet; Günay Vodafone Shop

“Yerine farklı bir bina yapılamaz”

Karakoç açıklamasında binanın tescilli olduğunu ve yerine başka bir yapının yapılamayacağını ifade etti. Yapılan yorumlara üzüldüğünü belirten Karakoç; “Arkadaşlar yanan Tarihi binadan dolayı çok üzgünüm. Ama yorumları okuyorum daha da üzülüyorum Kırklareli 'de restore edilen birçok binada dolaylı emeğim var. Tarihi binalar ve restore edilmeleri hibeleri onaylanma tescilleri aşamaları ile ilgili biraz bilgim var. Kısa yazıyorum. Yanan bina tescilli olduğu için aynısının rengine varana kadar yapılması gerekir. Yerine farklı bir bina yapılamaz. Süreci yakından takip edeceğiz. İnşallah böyle bir olayla bundan sonra karşılaşmayız” dedi. (Volkan Abuy)

Editör: Volkan Abuy