2-118

“Yaşamanın Dışında” adlı belgeselde eğitimine devam ederken çalışmak zorunda kalan üniversite öğrencilerinin yaşamından kesitler sunuluyor.

Filmin yönetmen koltuğunda oturan Engin Deniz Atlı; öğrencilerin barınma, eğitim, sosyalleşme, kültür-sanat etkinliklerine katılım gibi birçok sorununa odaklanıyor.

Belgeselin yapımcılığını ise yazar, eğitmen ve yapımcı Sema Fener üstleniyor. Senaryosunu Engin Deniz Atlı, Onur Bal ve Ömer Faruk Güler’in birlikte kaleme aldığı filmde Çapan Özçelik, görüntü yönetmeni olarak yer alıyor.

Filmin ilk gösterimi Lüleburgaz’da 18 Ekim’de gerçekleştirildi. Sonrasında İstanbul ve Edirne’de de gösterimi gerçekleştirilen belgesel filmi çeşitli illerde gösterime devam edecek.  Yönetmen Engin Deniz Atlı; filmin temel amacının üniversite eğitimine devam eden lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin eğitim sürecinde ve eğitimlerinin ardından yaşadığı temel sorunları aktarmak ve bir dönemi kayda geçirmek olduğunu belirtiyor.

Atlı; “Akademik problemler, online eğitime geçilerek öğrencilerin mağdur edilmesi, barınma, sosyalleşme, kültür-sanat etkinliklerine erişimin zor ve pahalı olması gibi sorunların objektif bir bakış açısıyla altı çizilmeye çalışılmıştır. Doçent Dr. Hakan Koçak ve ben de dahil yedi öğrenciyle yapılan söyleşilerde katılımcılar bu sorunları ve sonuçlarını kendi öznel deneyimlerinden yola çıkarak tarafsız bir şekilde aktardı” şeklinde açıklamada bulundu.Belgeselde yer alan oyuncular şu şekilde; Doçent Dr. Hakan Koçak, RonahiPulgat, Esma Kara, Emirhan Turan, Anatolia Deniz Etlik, Selim Zeybek, Umut Kılıç, Engin Deniz Atlı. ( Gülşah Ayyıldız)

Editör: Gülşah Ayyıldız